Velger juletur fremfor julebord

Publisert 13. desember 2016 /

Av: Danske Bank

Det blir stadig vanligere å velge firmatur i stedet for julebord. Her har du oversikten som sikrer din bedrift skattefritak.

November og desember er høytid for julebord og velferdstiltak for de ansatte. Men for mange små og mellomstore bedrifter er desember allerede en svært hektisk tid. Leveranser skal ferdigstilles før julefreden kan senkes, og bøkene må gjøres opp i god tid før nyttårsrakettene kan sendes opp.

Derfor velger en del bedrifter å utsette julebordet til det nye året har gjort sin entré. Det er nok flere grunner til at bedrifter bytter julebordet med en tur – for i likhet med julebordet kan velferdstiltak som firmaturer også være fradragsberettigete om de karakteriseres som velferdstiltak.

Men det betyr ikke at du kan bytte bort julebordet med en ukes tur i Syden. To dagers hotellopphold aksepteres, men firmaturen skal ikke være en ferie. Seminarer er alltid skattefrie, men for at firmaturer uten faglig innhold skal være fradragsberettiget må du oppfylle visse krav:

  • Turen må tilbys alle eller en stor gruppe av medarbeiderne. Avdelingsvise arrangementer er ok.
  • Velferdsarrangementet skal være rimelige. Det gjelder både julebord og firmaturer, og betyr for eksempel at velferdstiltaket er vanlig i din bransje.
  • Kun to dager på hotell.
  • Du kan kun få skattefritak til maks to turer i året.

En hyggelig regel er at medarbeiderne kan ha med seg ektefelle, samboer og barn uten at det har noen innvirkning på skatten.

Og et lite obs til slutt: Har du en liten bedrift er viktig å tenke på at ordningen med skattefrie velferdstiltak ikke gjelder for selskaper uten ansatte, eller de ansatte til sammen ikke tilsvarer én full stilling. Ordningen omfatter heller ikke aksjeselskap med en aksjonær og der aksjonæren er den eneste ansatte i selskapet.

Hvis du trenger å vite mer, finner du utfyllende informasjon hos Skatteetaten.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer