Trenger jeg tilleggsforsikring når jeg leier bil i Europa?

Publisert 13. juni 2017 /

Av: Danske Bank

Forsikringsselskapene prøver ofte å prakke på deg mest mulig tilleggsforsikringer når du står og svetter i den lange køen, og venter på å få ut nøkkelen til leiebilen. Men altfor mange lar seg lure til å kjøpe unødvendige forsikringer, ifølge Europeiske forbrukermyndigheter.

– Forbrukere er ofte i en sårbar situasjon når de blir tilbudt forsikringer over skranken, og mange har ikke forberedt seg godt nok på forhånd, sier Ragnar Wiik, direktør i Forbruker Europa, som er Europakommisjonens norske kontor for Europeiske forbrukersaker.

Tall fra det europeiske nettverket for forbrukersaker viser at antall klager på leiebil i Europa har økt sterkt de seneste årene. EU-kommisjonen har derfor innledet forhandlinger med leiebilselskapene om å bedre situasjonen sammen med de europeiske nettverkene av forbrukerombud.

– Blant annet skal informasjon om tilleggsforsikringer tydeliggjøres for forbrukeren slik at de ikke bestiller forsikringer de ikke trenger, sier Wiik.

XX, momsrådgiver i Sticos

Kasko og ansvarsforsikring, skade på bil og tyveri av bil er normalt inkludert i leiebilforsikringer i Europa.

– Det kan være penger å spare på å sjekke reiseforsikringen, som vanligvis dekker tyveri av eiendeler og inkluderer personlig ulykkesforsikring. Sjekk også om den norske forsikringen din dekker kjøring med leiebil i Europa, sier Wiik.

Leiebilselskapene tilbyr gjerne utvidede forsikringsprodukter som reduserer egenandelen på kasko og ansvar. Noen tilbyr også ekstraforsikring som reduserer eller fjerner egenandelen ved skader på hjul og vindu. Prisene er ofte langt over det man bør betale.

– Egenandelsforsikring trenger du normalt ikke, og leiebilselskapene tar svært godt betalt når du først står der for å hente ut bilen. Hvis du ønsker en utvidet forsikring bør du sjekke med søkemotorene. En slik forsikring bør maks koste 300 kroner i uken, sier Wiik.

Her er de tre viktigste rådene:

  1. Sjekk hva dine norske forsikringer dekker i Europa.
  2. Du trenger kasko, ansvar, skade og tyveri, men dette er normalt inkludert i prisen.
  3. Forsikringer som reduserer egenandelen trenger du normalt ikke.
Kommentarer

There are 10 comments Legg inn kommentar

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer