Trenger jeg tilleggsforsikring når jeg leier bil i Europa?

Publisert 13. juni 2017 /

Av: Danske Bank

Forsikringsselskapene prøver ofte å prakke på deg mest mulig tilleggsforsikringer når du står og svetter i den lange køen, og venter på å få ut nøkkelen til leiebilen. Men altfor mange lar seg lure til å kjøpe unødvendige forsikringer, ifølge Europeiske forbrukermyndigheter.

– Forbrukere er ofte i en sårbar situasjon når de blir tilbudt forsikringer over skranken, og mange har ikke forberedt seg godt nok på forhånd, sier Ragnar Wiik, direktør i Forbruker Europa, som er Europakommisjonens norske kontor for Europeiske forbrukersaker.

Tall fra det europeiske nettverket for forbrukersaker viser at antall klager på leiebil i Europa har økt sterkt de seneste årene. EU-kommisjonen har derfor innledet forhandlinger med leiebilselskapene om å bedre situasjonen sammen med de europeiske nettverkene av forbrukerombud.

– Blant annet skal informasjon om tilleggsforsikringer tydeliggjøres for forbrukeren slik at de ikke bestiller forsikringer de ikke trenger, sier Wiik.

XX, momsrådgiver i Sticos

Kasko og ansvarsforsikring, skade på bil og tyveri av bil er normalt inkludert i leiebilforsikringer i Europa.

– Det kan være penger å spare på å sjekke reiseforsikringen, som vanligvis dekker tyveri av eiendeler og inkluderer personlig ulykkesforsikring. Sjekk også om den norske forsikringen din dekker kjøring med leiebil i Europa, sier Wiik.

Leiebilselskapene tilbyr gjerne utvidede forsikringsprodukter som reduserer egenandelen på kasko og ansvar. Noen tilbyr også ekstraforsikring som reduserer eller fjerner egenandelen ved skader på hjul og vindu. Prisene er ofte langt over det man bør betale.

– Egenandelsforsikring trenger du normalt ikke, og leiebilselskapene tar svært godt betalt når du først står der for å hente ut bilen. Hvis du ønsker en utvidet forsikring bør du sjekke med søkemotorene. En slik forsikring bør maks koste 300 kroner i uken, sier Wiik.

Her er de tre viktigste rådene:

  1. Sjekk hva dine norske forsikringer dekker i Europa.
  2. Du trenger kasko, ansvar, skade og tyveri, men dette er normalt inkludert i prisen.
  3. Forsikringer som reduserer egenandelen trenger du normalt ikke.
Kommentarer

There are 8 comments Legg inn kommentar

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Makronytt

Overdreven eller velbegrunnet begeistring?

Av: Author Image Danske Bank

I november oppga et rekordhøyt antall forvaltere at de mente aksjer var overpriset. Likevel steg samlet porteføljerisiko til all-time high, samtidig som kontantbeholdningene falt. En boblete situasjon, mener seniorstrateg.

Les mer
Makronytt

Står bilindustrien foran et «Amazon moment»?

Av: Author Image Danske Bank

Innovasjonstakten kan få store konsekvenser for bilprodusentene – og dermed for forbrukere og investorer, skriver Danske Banks seniorstrateg, Christian Lie.

Les mer
Fra en utfordrer til en annen

Ny norsk Kickstarter-suksess: Nådde fundingmålet på 4 minutter

Av: Author Image Danske Bank

Tidligere i høst ble de sendt til Shanghai med Danske Bank og nHack. Nå er Wiralcam blitt en internasjonal suksess.

Les mer