Trenger jeg tilleggsforsikring når jeg leier bil i Europa?

Publisert 13. juni 2017 /

Av: Danske Bank

Forsikringsselskapene prøver ofte å prakke på deg mest mulig tilleggsforsikringer når du står og svetter i den lange køen, og venter på å få ut nøkkelen til leiebilen. Men altfor mange lar seg lure til å kjøpe unødvendige forsikringer, ifølge Europeiske forbrukermyndigheter.

– Forbrukere er ofte i en sårbar situasjon når de blir tilbudt forsikringer over skranken, og mange har ikke forberedt seg godt nok på forhånd, sier Ragnar Wiik, direktør i Forbruker Europa, som er Europakommisjonens norske kontor for Europeiske forbrukersaker.

Tall fra det europeiske nettverket for forbrukersaker viser at antall klager på leiebil i Europa har økt sterkt de seneste årene. EU-kommisjonen har derfor innledet forhandlinger med leiebilselskapene om å bedre situasjonen sammen med de europeiske nettverkene av forbrukerombud.

– Blant annet skal informasjon om tilleggsforsikringer tydeliggjøres for forbrukeren slik at de ikke bestiller forsikringer de ikke trenger, sier Wiik.

XX, momsrådgiver i Sticos

Kasko og ansvarsforsikring, skade på bil og tyveri av bil er normalt inkludert i leiebilforsikringer i Europa.

– Det kan være penger å spare på å sjekke reiseforsikringen, som vanligvis dekker tyveri av eiendeler og inkluderer personlig ulykkesforsikring. Sjekk også om den norske forsikringen din dekker kjøring med leiebil i Europa, sier Wiik.

Leiebilselskapene tilbyr gjerne utvidede forsikringsprodukter som reduserer egenandelen på kasko og ansvar. Noen tilbyr også ekstraforsikring som reduserer eller fjerner egenandelen ved skader på hjul og vindu. Prisene er ofte langt over det man bør betale.

– Egenandelsforsikring trenger du normalt ikke, og leiebilselskapene tar svært godt betalt når du først står der for å hente ut bilen. Hvis du ønsker en utvidet forsikring bør du sjekke med søkemotorene. En slik forsikring bør maks koste 300 kroner i uken, sier Wiik.

Her er de tre viktigste rådene:

  1. Sjekk hva dine norske forsikringer dekker i Europa.
  2. Du trenger kasko, ansvar, skade og tyveri, men dette er normalt inkludert i prisen.
  3. Forsikringer som reduserer egenandelen trenger du normalt ikke.
Kommentarer

There are 10 comments Legg inn kommentar

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer
Makronytt

Sterkere økonomi en mulig festbrems for aksjemarkedet?

Av: Author Image Danske Bank

Seniorstrateg Christian Lie, Danske Bank Wealth Management En økonomisk opptur som begynte sommeren 2016 har drevet aksjemarkedene til nye høyder. Utsiktene til...
Les mer
Smarte vaner

Hvor mye kan du egentlig tjene uten å betale skatt?

Av: Author Image Danske Bank

De fleste vet at de kan tjene 55 000 kroner uten å betale skatt. Men visste du at det også er mye arbeid du kan gjøre skattefritt? Og vet du hva som skjer hvis du tjener 55 001 kroner? Her er reglene for deg som lever på studielån og småjobber.

Les mer