Trenger jeg tilleggsforsikring når jeg leier bil i Europa?

Publisert 13. juni 2017 /

Av: Danske Bank

Forsikringsselskapene prøver ofte å prakke på deg mest mulig tilleggsforsikringer når du står og svetter i den lange køen, og venter på å få ut nøkkelen til leiebilen. Men altfor mange lar seg lure til å kjøpe unødvendige forsikringer, ifølge Europeiske forbrukermyndigheter.

– Forbrukere er ofte i en sårbar situasjon når de blir tilbudt forsikringer over skranken, og mange har ikke forberedt seg godt nok på forhånd, sier Ragnar Wiik, direktør i Forbruker Europa, som er Europakommisjonens norske kontor for Europeiske forbrukersaker.

Tall fra det europeiske nettverket for forbrukersaker viser at antall klager på leiebil i Europa har økt sterkt de seneste årene. EU-kommisjonen har derfor innledet forhandlinger med leiebilselskapene om å bedre situasjonen sammen med de europeiske nettverkene av forbrukerombud.

– Blant annet skal informasjon om tilleggsforsikringer tydeliggjøres for forbrukeren slik at de ikke bestiller forsikringer de ikke trenger, sier Wiik.

Ragnar Wiik, direktør i Forbruker Europa

Kasko og ansvarsforsikring, skade på bil og tyveri av bil er normalt inkludert i leiebilforsikringer i Europa.

– Det kan være penger å spare på å sjekke reiseforsikringen, som vanligvis dekker tyveri av eiendeler og inkluderer personlig ulykkesforsikring. Sjekk også om den norske forsikringen din dekker kjøring med leiebil i Europa, sier Wiik.

Leiebilselskapene tilbyr gjerne utvidede forsikringsprodukter som reduserer egenandelen på kasko og ansvar. Noen tilbyr også ekstraforsikring som reduserer eller fjerner egenandelen ved skader på hjul og vindu. Prisene er ofte langt over det man bør betale.

– Egenandelsforsikring trenger du normalt ikke, og leiebilselskapene tar svært godt betalt når du først står der for å hente ut bilen. Hvis du ønsker en utvidet forsikring bør du sjekke med søkemotorene. En slik forsikring bør maks koste 300 kroner i uken, sier Wiik.

Her er de tre viktigste rådene:

  1. Sjekk hva dine norske forsikringer dekker i Europa.
  2. Du trenger kasko, ansvar, skade og tyveri, men dette er normalt inkludert i prisen.
  3. Forsikringer som reduserer egenandelen trenger du normalt ikke.
Kommentarer

There are 8 comments Legg inn kommentar

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Smarte vaner

Bruk ferien til å lære ungene om penger

Av: Author Image Danske Bank

Sommerferien er en glimrende anledning til å snakke med barn om penger, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt. Når budsjett og forbruk handler om antall is per dag i tre uker, blir det straks litt artigere å lære seg noe fornuftig.

Les mer
Smarte vaner

Mye å spare på å leie båt

Av: Author Image Danske Bank

Få ting frister mer enn en tur på sjøen på varme sommerdager, men med kort sesong, få varme dager og kostnader til båtplass, vedlikehold, vinteropplag, forsikring og reparasjoner de få timene på vannet bli en dyr fornøyelse. Drømmer du om å ha båt en sjelden gang kan du spare mye på å leie den, f.eks. hos Nabobåt.

Les mer
Makronytt

Her ser vi muligheter og farer for investorer i 3. kvartal

Av: Author Image Danske Bank

Vi befinner oss i et Gullhår-scenario, noe som tegner godt sett med investorøyne. Det mener Danske Banks sjefstrateg Tine Choi i sitt nye Quarterly View.

Les mer