Tre av Norges beste unge ledere gir råd om ledelse

Publisert 20. januar 2017 /

Av: Danske Bank

Årlig kårer konsulentselskapet Assessit Norges beste unge ledere. Her møter du tre kandidater fra Danske Bank.

Jannicke Ianssen, ansvarlig for Employer Branding and Recruiting i Danske Bank er svært fornøyd med at tre av bankens unge ledere er med i kåringen. Det er viktig for Danske Bank å ha unge, engasjerte og oppdaterte ledere.

– Banknæringen endrer seg raskt, og i Danske Bank har vi en ambisjon om å gi våre kunder den alle beste kundeopplevelsen. Som utfordrer i markedet er organisasjonen under konstant press for å lykkes med innovasjon og endringsledelse. Det stiller krav til oss om at vi ikke bare følger utviklingen, men er med og driver den, sier Ianssen.

Jannicke Iannsen, Recruitment and Talent Professional
Jannicke Iannsen, Recruitment and Talent Professional

«Bank er ikke det det en gang var. Dette setter nye krav til våre ansatte, og ikke minst våre ledere»

Stian Arnesen (36), markeds- og kommunikasjonsdirektør

– Jeg fikk personalansvar i en alder av 32 år, men må vel innrømme at jeg har trivdes med å ha denne typen ansvar i andre settinger også i yngre år. For meg handler det om å våge å ta ansvar for noe som er større enn seg selv, og mulighetene det gir til å få være med å påvirke utviklingen til organisasjonen, svarer Arnesen, på spørsmål om hvorfor han valgte å ta steget inn i ledelse som ung.

– Hva motiverer deg i hverdagen?

– Å skape resultater. Vi blir aldri bedre enn de resultatene vi skaper. Når man evner å sette det riktige teamet og se at man klarer å hente synergier og stadig forbedre resultatene i, for oss – en verden i sterk endring er det motiverende, fortsetter han.

– Hva er ditt råd til andre unge med lederambisjoner?

– En F16-pilot sa en gang til meg: «Du flyr best når du er litt redd». Det har siden vært et sitat jeg har prøvd å leve etter. For meg betyr det at man må våge å ta sjansen. Jeg har «alltid» vært yngst, men noen må være det også. Og man kommer langt med en OK kombinasjon av nysgjerrighet, stå-på vilje og en dose ydmykhet når det trengs, sier Stian.

Marthine Five-Fremstad (33), Head of Contact Center

– Jeg så at jeg kunne gjøre en enda bedre jobb i rollen som leder enn medarbeider. Da var det bare å kjøre på til muligheten for en lederrolle bød seg. Før jeg formelt sett ble leder tok jeg stort ansvar og en uformell lederrolle, sier Marthine, som oppgir at ønsket om mer ansvar og muligheten til å påvirke bankens utvikling og resultater i større grad, var hovedgrunnen til at hun påtok seg lederansvar i banken.

– Hva motiverer deg i hverdagen?

– At jeg blir gitt stor tillit og spillerom, samt at jeg hver dag utfordres med spennende oppgaver. Dessuten har jeg utrolig flotte kolleger som bidrar til at jeg føler ekte arbeidsglede. Å skape resultater sammen er en sterk drivkraft for meg. Man lærer mye om seg selv og andre som leder. Det er viktig at du anerkjenner at mennesker er forskjellige og motiveres av ulike ting, sier Marthine.

– Hva er ditt råd til andre unge ledere?

– Ikke tvil på egen kompetanse. Vi er opptatt av å være så flinke hele tiden, men den største styrken til både nye og rutinerte ledere er å tørre å være sårbare. Du trenger ikke ha svaret på alt. Ledelse er et fag man aldri blir utlært i, sier hun.

Karina Melling (34), Team Manager Corporate Business Support

– Avdelingen Operations skulle omorganiseres, og jeg ble spurt om jeg ønsket å ta over som leder for teamet jeg jobbet på. Jeg var veldig klar for nye utfordringer det var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg har ikke angret et sekund på det, forteller Karina.

– Hva motiverer deg i hverdagen?

– Jeg blir motivert av ambisiøse mål, og av å jobbe i et team hvor alle jobber mot de samme målene. Samtidig må jobben gi en opplevelse av mening og nytte, og en følelse av at man utgjør en positiv forskjell for andre, sier hun.

– Hva slags råd vil du gi til andre unge ledere?

– Vær fremoverlent og uredd. Sett deg mål og jobb hardt mot dem. Lytt til andre og behandle kollegaer med respekt, sier Karina.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Makronytt

Overdreven eller velbegrunnet begeistring?

Av: Author Image Danske Bank

I november oppga et rekordhøyt antall forvaltere at de mente aksjer var overpriset. Likevel steg samlet porteføljerisiko til all-time high, samtidig som kontantbeholdningene falt. En boblete situasjon, mener seniorstrateg.

Les mer
Makronytt

Står bilindustrien foran et «Amazon moment»?

Av: Author Image Danske Bank

Innovasjonstakten kan få store konsekvenser for bilprodusentene – og dermed for forbrukere og investorer, skriver Danske Banks seniorstrateg, Christian Lie.

Les mer
Fra en utfordrer til en annen

Ny norsk Kickstarter-suksess: Nådde fundingmålet på 4 minutter

Av: Author Image Danske Bank

Tidligere i høst ble de sendt til Shanghai med Danske Bank og nHack. Nå er Wiralcam blitt en internasjonal suksess.

Les mer