Tenk smart i matkrigen

Publisert 15. januar 2017 /

Av: Danske Bank

Lanseringen av REMA 1000s Æ har sparket i gang en ny priskrig på dagligvarer. Dagligvareekspert Erik Fagerlid forteller deg hvordan du kan tenke smart og spare penger når du handler dagligvarer.

– Først og fremst bør du laste ned alle fordelsappene til REMA 1000, Coop og Kiwi. I gamle dager var det mye styr med rabattkoder og fordelskort. Nå er det blitt veldig enkelt å holde oversikt over fordelsprogrammene via smarttelefonen. Og da kan man få gode rabatter og kickback på hva man kjøper, sier dagligvareekspert Erik Fagerlid.

Ved å laste ned REMA 1000s Æ får du som kunde 10 prosent på de 10 varene du har handlet mest de 10 siste gangene du handlet. I tillegg får alle som har lastet ned appen 10 prosent rabatt på frukt og grønt. Det tok ikke mange timene etter REMA 1000s lansering før Coop var ute med 11 prosent rabatt på frukt og grønt. Til slutt fulgte Kiwi opp sitt slagord «Vi gir oss aldri på pris», og rabatten på frukt og grønt ble hevet til 15 prosent.

– Det er ikke overaskende at den største priskonkurransen er på nettopp frukt og grønt. Sammen med brød er det disse varene som er viktigst for deg som forbruker når du velger butikk, sier Fagerlid.

Handle flere steder

For å utnytte priskrigen best mulig mener Fagerlid du må besøke flere butikker. De ulike kjedene har stort sett de samme innkjøpsvilkårene.

Dagligvareekspert Erik Fagerlid
Dagligvareekspert Erik Fagerlid

«Ingen må tro at en kjede er billigst på alt. Hvis du tror du har gjort et kupp på pølser, kan det hende du betaler dyrt for ketchupen»

– Betyr det at du bør løpe byen rundt etter gode tilbud?

– Noen ganger bør man dra til innom flere butikker, men dette må vurderes opp mot tiden det tar å dra rundt. I tillegg har nordmenn en tendens til å handle varer de ikke trenger ved gode tilbud. Ved for eksempel 10-kroners markeder, er det vel ganske sikkert at vi kjøper noe vi ikke trenger. Kanskje fører det også til at vi kaster enda mer mat enn det vi nordmenn allerede gjør. Og da går jo hele vinninga opp i spinninga, sier Fagerlid.

Nordmenn handler med lavt blodsukker

I dag handler nordmenn i snitt over fire ganger i uken på dagligvarebutikken. Sammenlignet med våre  europeiske naboland er nordmenn svært hyppig i butikken. Fagerlid mener mye kan endres med bedre planlegging.

– Nordmenn er verdensmestre i impulskjøp. Vi går i dagligvarebutikken når blodsukkeret er som lavest. Da blir det handling i hytt og pine. Mye kan spares ved bedre struktur i hverdagen og en ordentlig handleliste, sier Fagerlid.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer