Storbyferie i høst? Nå er pundet nede på 9-tallet

Publisert 11. oktober 2016 /

Av: Danske Bank

En sterkere norsk krone gjør høstens storbyferier i Europa billigere for nordmenn. De som drar til England sparer mest, der pundet er på det laveste nivået på over to år.

I morgentimene i dag kostet et britisk pund 9 kroner og 96 øre. Det er over 10 prosent mindre enn for bare en måned siden, og vi må helt tilbake til mars 2014 for å finne samme kurs.

– Det kraftige fallet for pundet skyldes en hard Brexit.  Det kan se ut som britiske politikere ønsker å begrense den frie innvandringen fra EU, og det får igjen konsekvenser for britenes tilgang til EUs indre marked, sier Frank Jullum, Sjeføkonom i Danske Bank.

Frank Jullum, Sjeføkonom i Danske Bank @Frank_jullum

Svekkelsen av pundet er ikke den eneste grunnen til at London-turen blir billigere. Den norske kroner har styrket seg i det siste, så helgeturen til andre land i Europa blir også billigere. Siden toppnoteringen i sommer har euroen falt 5-6 prosent mot den norske kronen og nå er kursen 9.05. Også dollarkursen har svekket seg.

– Den norske kronekursen stiger ettersom oljeprisen har løftet seg og Norges Bank har redusert muligheten for ytterligere rentekutt, sier Jullum.

Jullum tror også at nordmenn som i disse dager planlegger neste sommers Europa og USA-tur kan legge inn ytterligere kronestyrkelse i sin reisebudsjett.

– Vi tror at oljeprisen vil stige opp mot 60 dollar fatet neste år, og hvis alt annet holder seg likt vil kronen styrke seg mot de fleste store valutaer. Vi tror også at nedturen vil fortsette for det britiske pundet, så de som skal til London kan unne seg en ekstra shoppingrunde på Oxford Street, sier Jullum.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer