Statsbudsjettet 2017

Publisert 6. oktober 2016 /

Av: Danske Bank

Regjeringen la i dag frem statsbudsjettet for neste år. Hvordan påvirker dette deg?

Regjeringen foreslår å redusere skattesatsen fra 25 i 2016 til 24 prosent neste år. For personer med inntekter på 500 000 betyr det nesten 1 000 kroner i skattelette.

– På kort tid har regjeringen nå redusert skatt på alminnelig inntekt fra 28 til 24 prosent. Skattereduksjonen er en hyggelig nyhet til privatpersoner, men også til bedrifter som får redusert skatten sin, sier Maria Setsaas, forbrukerøkonom i Danske Bank.

Tabellen viser hvor mye skattelette du får:

Bruttoinntekt

Drivstoff blir dyrere

Avgiftene på drivstoff øker med 15 øre for bensin og 35 øre diesel. Samtidig reduseres årsavgiften på biler med omtrent 12 prosent. Måten årsavgiften innkreves på endres også.

– Årsavgiften kommer som kjent i en stor faktura på våren. Fra 2018 foreslår Regjeringen å erstatte årsavgiften med en trafikkforsikringsavgift som betales sammen med forsikringen din. Årsavgiften kan dermed betales i avdrag gjennom året, og unngår bilistene én stor, årlig faktura som i dag, sier Setsaas.

Maria_Setsaas_193A1590
Maria Setsaas, Forbrukerøkonom i Danske Bank Norge

«Årsavgiften kommer som kjent i en stor faktura på våren. Fra 2018 foreslår Regjeringen å erstatte årsavgiften med en trafikkforsikringsavgift som betales sammen med forsikringen din. Årsavgiften kan kan dermed betales i avdrag gjennom året, og unngår bilistene én stor, årlig faktura som i dag»

Mindre attraktivt å eie bolig nummer to

Danske Bank presenterte nylig regnestykkene for investering i sekundærbolig.

Regjeringen vil nå gjøre det mindre attraktivt å eie sekundærbolig hvis denne er gjeldsfinansiert, ettersom regjeringen nå foreslår å redusere verdsettingen av gjeld tilordnet sekundærbolig med 20 prosent.

– Siden 2013 har formuesverdsettelsen av bolig nummer to økt fra 50 til 80 prosent. Samtidig har fradraget for gjeld blitt mindre.  Den store skattefordelen ved denne type investeringer er altså i ferd med å bli borte, sier Setsaas.

Kilde: statsbudsjettet.no
Kommentarer

There are 6 comments Legg inn kommentar

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer