Spar penger på å trene hjemme

Publisert 23. januar 2017 /

Av: Danske Bank

Januar er høysesong for å komme i gang med trening, men treningssentrene er ikke like populære som før. Stadig flere velger å trene på egenhånd, og med enkle grep kan du trene hjemme og samtidig spare penger.

– Du trenger ikke løpebånd for å holde deg i form. Med enkle øvelser som knebøy, utfall, spensthopp og armhevinger kan du fint gjennomføre gode treningsøkter. Fordelen med disse øvelsene er at du kan gjøre dem hjemme, sier trener, forfatter og foredragsholder Yngvar Andersen, som akkurat har gitt ut treningsboken «Kom i form 60+».

Tall fra Virke Trening viser at omsetningen blant landets tusen treningssentre falt i 2016, og at veksten i antall nye treningssenter flater ut. Andersen er ikke overrasket over trenden. Han mener spesielt det er de unge som dominerer treningssentrene.

– Jeg kjenner meg igjen i trenden der stadig flere finner andre treningsarenaer enn før, som Cross Fit, Yogagrupper eller ulike utetreningskonsept.

Dessuten er det også blitt slik at mange av dem som er godt voksne ikke helt finner sin plass på de hippe treningssentrene i byene. I bygdene er det mindre hipt og ungt, sier Andersen.

Medlemskap på treningssenter koster gjerne rundt 500 kroner i måneden eller 6 000 kroner i året, som kan brukes på å investere i hjemmetreningsutstyr.

Yngvar Andersen. Foto: Stine Hartmann

– Vi opplever økt etterspørsel etter hjemmetreningsutstyr, som yogamatter, slynger og manualer, og det skyldes en generell trend der folk i større grad søker seg til naturlige treningsformer, sier Tolle Grøterud, pressekontakt i XXL.

Eksempelvis kan du hos XXL kjøpe to 5-kilos manualer (399,-), en Yogamatte (89,-) og treningsbånd (299,-) for under 1 000 kroner, og dermed har du spart inn treningsmedlemsskapet ditt på to måneder. For inspirasjon, råd og tips til effektive treningsøvelser anbefaler forbrukerøkonom Maria Setsaas å laste ned en av de populære treningsappene.

– Treningsapper som Nike+ Training Club og Daily Workouts fungerer svært godt som inspirasjons- og motivasjonskilde for egen trening. Her finner du videoer av alt fra styrkeøvelser til bevegelighetstrening, sier Setsaas.

Selv om du velger å trene hjemme vil ikke Andersen love at du når alle treningsmålene dine. Han mener det er lettere å trene Yoga, bevegelighet eller styrke enn kondisjon når du trener hjemme.

– Jeg tror de fleste vil synes det er vanskelig å motivere seg i lengden til å danse eller hoppe lenge nok i stua. Hvis du skal få en effektiv kondisjonstrening hjemme må du nok gå til anskaffelse av en ergometersykkel eller romaskin, sier Andersen.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer