Slik blir skattereduksjonen for din bedrift

Publisert 15. januar 2016 /

Av: Danske Bank

I statsbudsjettet for 2016 har Regjeringen foreslått å redusere selskapsskatten fra 27 til 25 prosent, og på sikt ned til 22 prosent. For de fleste bedriftseiere er dette gode nyheter.

I statsbudsjettet for 2016 har Regjeringen foreslått å redusere selskapsskatten fra 27 til 25 prosent, og på sikt ned til 22 prosent. For de fleste bedriftseiere er dette gode nyheter.

Hva kan det økte overskuddet brukes til?

– Økt overskudd kan benyttes til å styrke likviditeten, foreta nye investeringer, styrke egenkapitalen eller betale ut i utbytte, sier Anders Oskar Bråthen, Relationship Manager i Business Direct i Danske Bank. 

Lurt å betale løpende regninger før nyttår

Redusert skatt gir også redusert fradrag på utgiftene til bedriften. Det er derfor lurt å betale fradragsberettigede utgifter allerede i år, og ikke vente til neste år.  
 -Har bedriften god nok likviditet er det ingen grunn til å utsette å betale de løpende utgiftene. Alt som ikke er fradragsberettiget over flere år kan det derfor være penger å tjene på å betale for før nyttår, sier Bråthen.
Det betyr at skal du ha et morsomt kurs for de ansatte i nær fremtid eller er det tid for å fylle opp forbrukslageret er det skattemessig fornuftig å gjennomføre dette før nyttår.
Faktaboks-for-DBSTORIES
Anders Oskar Bråthen
  –Økt overskudd kan benyttes til å styrke likviditeten, foreta nye investeringer, styrke egenkapitalen eller betale ut i utbytte, sier Anders Oskar Bråthen, Relationship Manager i Business Direct i Danske Bank. 

Skattereduksjon til gründere

Regjeringens skattereduksjon er også en del av arbeidet med å støtte gründere. I statsbudsjettet har Regjeringen foreslått en rekke tiltak rettet mot å hjelpe de som ønsker å starte opp en ny bedrift, blant annet å øke tilskuddsordningen for særlig lovende bedrifter med 150 millioner. De har også lansert to såkornsfond.
 –Vi oppfatter tiltakene som fremtidsrettet og godt fundert for å bygge fremtidens arbeidsplasser. Vi håper mange gründere og småbedrifter vil se på muligheten for å benytte seg av skattereduksjonsmulighetene, sier Bråthen.
 

Trolig plikt til å levere selvangivelsen elektronisk

Mange bedrifter leverer allerede selvangivelsen elektronisk, men de som fortsatt ikke gjør det bør nok vurdere å gjøre det. Regjeringen har nemlig foreslått at det skal bli en plikt å levere selvangivelsen elektronisk.
 –Hverdagen vår blir stadig mer digital og selv om det er en overgang fra papir til elektronisk tror vi det blir positivt for bedriftene om dette blir en plikt, sier Bråthen.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer