Rimelig romantikk – slik blir du en Valentine-vinner

Publisert 11. februar 2017 /

Av: Danske Bank

Uansett om du er av typen som feirer Valentine’s fordi kjæresten forventer det, eller du er superromantisk av natur: Her er syv måter å feire kjærligheten på – uten at det koster skjorta.

Tirsdag 14. februar er den her igjen, Valentinsdagen – merkedagen de fleste har gjort seg opp en mening om. Valentine’s Day, på norsk kalt enten Valentinsdagen eller alle hjerters dag, har for lengst fått sitt feste blant kjærlighetsfeirende nordmenn. Og selv om meningene er delte, er det liten tvil om at stadig flere feirer dagen – på en eller annen måte. For mens 70 prosent av norske menn ikke visste når Valentinsdagen var i 2004 (ikke overraskende visste 70 prosent av kvinnene svaret), brukte vi i fjor hele 255 millioner på kort, sjokolade, blomster og alt vi kunne komme på av romantiske gester.

255 millioner, fordelt på 5,2 millioner nordmenn, blir en snau femtilapp per hode – akkurat nok til et søtt kort, eller en bit mørk sjokolade (som ifølge ekspertene skal gi både bedre humør og fungere som afrodisiakum). Det er særlig unge mennesker som bruker penger på kjærligheten, og de betaler gjerne for både gaver, mat og kulturopplevelser.

 

Romantikk på lavbudsjett

Valentine’s Day trenger imidlertid ikke å bety diamanter og femstjerners restaurant. Her får du våre syv tips til hvordan du kan feire dagen, uten å knuse sparegrisen – eller partnerens hjerte.

  1. Dropp dyre restaurantbesøk – lag et festmåltid hjemme. Tenk alternativt, og flytt middagen fra der hvor dere alltid spiser (gjerne omgitt av Lego og knekkebrødsmuler). Har dere peis? Hva med en romantisk middag foran flammene? Andre alternativer kan være å ta med ullpledd ut på verandaen, eller å spise i sengen. De dyreste boblene kan du også droppe, det trenger nemlig ikke å være fra et bestemt distrikt i Frankrike for å smake godt.
  1. Ta med kjæresten til steder og på aktiviteter du husker fra barndommen, eventuelt til der hvor dere først møttes. Legg igjen mobiltelfoner hjemme, og vær til stede – den fineste gaven du kan gi, er tiden og oppmerksomheten din.
  1. Gaver trenger ikke å velte månedsbudsjettet for å bli satt pris på, og ting som gavekort på små opplevelser, jordbær med sjokoladetrekk eller det å «ta en Skam-William» med vinterpiknik med kakao, pledd og utsikt, kan smelte selv de mest hardbarka Valentins-motstanderne. En spilleliste med alle sangene deres er også en fin gave.
  1. Selv om det i utgangspunktet er tanken som teller, tør vi påstå at de fleste blir glad for en liten oppmerksomhet, som for eksempel blomster. Det trenger imidlertid ikke være et dusin røde roser, og for de fleste vil tre være tilstrekkelig – det betyr nemlig «jeg elsker deg». Visste du at antall roser (og fargen på dem) har forskjellig betydning? Her er en oversikt, om du ikke er helt inne i rosenes språk:

1 rød rose: «Jeg begjærer deg»

3 røde roser: «Jeg elsker deg»

7 røde roser: «Din for alltid»

12 røde roser: «Evig kjærlighet»

1 rød rose pluss to knopper: «Dette må holdes hemmelig»

Lurer du på fargene betyr? Her kan bu bli en ekspert

  1. Er hverdagen preget av barnehagehenting, fotballtreninger, matvarehandel, overtidslogistikk og foreldremøter? Rydd plass, og gjør noe helt annet! De fleste av oss er ikke veldig ofte ute med partneren for å spille minigolf eller å gå på skøyter, men det kan være riktig så romantisk (vi lover). Om dere heller vil være inne, kan museum, karaokebar eller skattejakt være aktiviteter som bidrar til å sette stemningen. Her er det bare fantasien som avgjør.
  1. Overrask med små gester gjennom hele dagen. Server frokost på sengen, tegn matpakkehjerter, eller skriv en hemmelig beskjed. Går du for sistnevnte, trenger du bare en banan og en tannpirker: Bruk tannpirkeren for å formulere det du har på hjertet, og legg bananen i veska til kjæresten. Den hemmelige beskjeden vises først etter en time eller to – akkurat i tide til lunsjen.

Sånn, da er det bare å begynne å planlegge – enten du går «all in» og satser på en superromantisk feiring, eller om du nøyer deg med et kyss på kinnet og en hemmelig bananbeskjed i matpakken.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer