Renteoppgang i USA. Sjeføkonom: – Norge følger etter neste høst

Publisert 15. juni 2017 /

Av: Danske Bank

Den amerikanske sentralbanken hevet onsdag renten med 0,25 prosentpoeng til intervallet 1- 1,25 prosent. Danske Banks sjeføkonom mener Norge kommer med renteoppgang neste høst.

– Verdensøkonomien er mer og mer integrert enn den var for bare 10-15 år siden. Derfor påvirker renteoppgangen i USA direkte rentesettingen her hjemme, sier Frank Jullum, sjeføkonom i Danske Bank.

FED (Federal Reserve) venter ytterligere én renteoppgang i USA i år, og tre renteoppganger neste år slik at renten i USA sannsynligvis er 2-2,25 prosent ved utgangen av neste år. I tillegg har den europeiske sentralbanken signalisert at deres rentekutt er over.

– Signalene fra Europa og USA gjør at det blir lettere for den den norske sentralbanken å sette opp renten. Vi venter derfor en renteoppgang på 0,25 prosentpoeng i fjerde kvartal 2018.

Forventer renteoppgang: Sjeføkonom Frank Jullum

Renten fra den norske sentralbanken er i dag 0,5 prosent. Hovedårsaken til at Danske Bank venter renteoppgang her hjemme er at veksten i BNP i fastlands-Norge justeres opp. I regionalt nettverk som kommer ut i dag justeres veksten opp fra 1,8 prosent til 2.0 prosent, mens veksten neste år heves fra 2,2 til 2,3 prosent.

Disclaimer:

Frank Jullum er ansatt som sjefsøkonom i Danske Bank. Han gjør selvstendige betraktninger rundt norsk og internasjonal økonomi som ikke nødvendigvis samsvarer med bankens rentesetting.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer