Renten forblir uendret

Publisert 27. oktober 2016 /

Av: Danske Bank

På dagens rentemøte i Norges Bank besluttet hovedstyret å holde styringsrenten uendret på 0,5 prosent.

Hovedstyret trekker frem at oljeprisen har økt og at kronen har styrket seg. Samtidig har husholdningenes gjeld steget noe mer enn anslått, og prisveksten har vært lavere enn ventet.

– Ved forrige rentemøte i september signaliserte Norges Bank at renten vil ligge lav de neste 2-3 årene. Det har ikke skjedd noe siden sist som endrer dette synet, sier sjefsøkonom i Danske Bank Frank Jullum.

Den norske kronen har styrket seg omtrent tre prosent mot euro etter siste rentemøte i september.

Frank Jullum, Sjeføkonom i Danske Bank @Frank_jullum

– En av hovedårsakene til at kronen har styrket seg er at oljeprisen har steget. Det gjør at Norges Bank lettere kan akseptere en kronestyrking uten å bruke rentevåpenet, sier Jullum.

Sjefsøkonomen merker seg også Norges Banks betraktninger rundt boligprisveksten.

– Boligprisene og husholdningenes gjeld har økt litt siden sist, men Norges Bank anser ikke dette som alarmerende. Finanstilsynet har varslet tiltak for å dempe boligprisveksten, og dermed vil ikke Norges Bank gjøre noe med renten for å dempe boligprisveksten, sier Jullum.

Frank Jullum er ansatt som sjefsøkonom i Danske Bank. Han gjør selvstendige betraktninger rundt norsk og internasjonal økonomi som ikke nødvendigvis samsvarer med bankens rentesetting.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer