Rekordlavt rentenivå

Publisert 22. mars 2016 /

Av: Danske Bank

Å kalle det julaften eller 17.mai blir å overdrive, men det er ingen tvil om at de ukene jeg har ”Rentemøte Norges Bank” i kalenderen er spesielle. Tøffere diskusjoner internt. Mer mediefokus . Og sist men ikke minst: Økte forventninger fra kundene. Derfor kutter vi nå renta.

Kanskje må man være litt banknerd for å få litt høyere puls når man går på jobb en mandag i en uke med et rentemøte. Og jeg skal på ingen måte nekte for at jeg er nettopp det. Men jeg er også et konkurransemenneske. Og en konkurranse handler ikke bare om å få en god start. Det handler også om å stå distansen.

For kundene.

Danske Bank i Norge har lenge vært en av pådriver for god konkurranse i det norske markedet. Nå gjør vi det igjen.

«Vi skal være den banken som gjør det enkelt å treffe viktige økonomiske beslutninger.»

Den siste uka har kalkulatorene gått varme. Vi har lest de andre bankenes medieuttalelser med lupe. Vi har vurdert konkurranseposisjonen vår og bevegelsene i pengemarkedet på kort og lang sikt.

Det siste er viktig for oss, men bare for oss.

Vi vet at de færreste boliglånskundene har et forhold til ”det såkalte pengemarkedet” som bankens kommunikasjonsrådgivere har en tendens til å kalle det. Det sier i korte trekk noe om prisen bankene betaler for pengene som skal lånes videre. Den beveger seg ikke alltid i takt med Norges Banks styringsrente. Denne gangen beveget den seg nesten ikke når kuttet kom. Det gjorde ikke nødvendigvis beslutningen enkel og er litt av grunnen til at overskriftene før påske gjennomgående var ”Storbankene på gjerdet”.

Nå hopper vi ned. Og vi hopper først. Fordi vi mener alvor med at våre eksisterende og potensielle kunder skal føle seg trygg på to ting:

Vi skal være konkurransedyktige.
Vi skal være den banken som gjør det enkelt å treffe viktige økonomiske beslutninger.

Vi vet det krever tillit. Vi håper dette bringer oss i riktig retning.

Trond_Mellingsaeter_193A1500

Trond F. Mellingsæter
Landesjef, Danske Bank Norge
Kommentarer

There are 3 comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer