Den lave renten på bankinnskudd fører til at mange bedrifter, etter skatt og inflasjon, har negativ avkastning på sin overskuddslikviditet. Likevel er det mange bedrifter som har mye penger stående på konto.

Den rekordlave innskuddsrenten åpner for at det kan være fornuftig å se etter andre alternativer. Investeringsrådgivere i Danske Bank, Morten Lyngstad og Marius Aspaas, forteller at rentefond blir stadig mer populært.

Mange velger det nærmeste alternativet til banksparing, som er rentefond. Dette fordi det er enkelt, pengene er fortsatt lett tilgjengelige, og du kan følge med på utviklingen i nettbanken

– Vi har mange fondsløsninger, så vår jobb er å hjelpe bedriften med å finne fond som passer mht risiko, tidshorisont, og forventet avkastning. Vi kan også hjelpe bedriften med å optimalisere overskuddslikviditeten, sier Aspaas.

For den som er ukjent med rentefond – hva innebærer dette?

– En investering i rentefond innebærer kort fortalt at du låner penger til staten, en kommune, et kraftselskap, banker eller andre bedrifter. Som for et aksjefond er det risiko for svingninger i verdien i et rentefond, men svingningene er normalt lavere enn i et aksjefond. Forventet avkastning er også derfor lavere enn aksjefond, forklarer Lyngstad.

Hva slags bedrifter passer rentefond for?

– Rentefond passer for bedrifter som skal ha pengene stående på konto en tid fremover. Rentefond kan svinge litt på kort sikt. Derfor anbefaler vi at man har minimum ett års tidshorisont på pengene man setter inn. Rentefond er altså for de som ønsker lav risiko, men vil beholde kjøpekraften på pengene. Det er ingen bindingstid, og du kan ta ut pengene når du måtte ønske det, sier Lyngstad, og legger til:

Mange velger å dele opp midlene. Noe penger må fortsatt stå på konto for at du skal kunne dekke forutsette og uforutsette kostnader, men noe av kapitalen kan ha en lengre tidshorisont.

Hvorfor vil dette lønne seg for bedriftskunder?

– Ser vi på utviklingen de seneste tolv månedene, har våre rentefond hatt en avkastning fra 2,1 prosent til 5,3 prosent. Dette er selvsagt fond med ulike risiko og plasseringer, men et viktig element har de felles: alle har gitt bedre avkastning enn bankkonto det seneste året, sier Aspaas.

Hva kan dere som investeringsrådgivere bistå med?

– Som bedriftskunde i Danske Bank har du tilgang til gratis rådgivning fra oss investeringsrådgivere. Sammen finner vi en god løsning for hvordan bedriften kan beholde kjøpekraften på de kapitalen. Vår jobb er å gi individuell rådgiving og finne ut hva som passer hver enkelt bedrift og dens situasjon, sier Aspaas.

 

 

 

 

Dette dokumentet er utarbeidet av Wealth Management i Danske Bank. Det er Finanstilsynet som fører tilsyn med våre markedsaktiviteter i Norge. Dokumentet er et markedsførings-dokument. Det betyr at det ikke er utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser. Historisk avkastning er ingen pålitelig indikator for fremtidig avkastning. Produktinformasjonen i dokumentet er ikke ment som en personlig anbefaling til mottageren. Det foreligger ingen restriksjoner mot handel i forkant av utsendelse av markedsførings-materiale. Forfatteren av dette dokumentet kan motta bonus eller annen provisjonsbasert godtgjørelse knyttet til tilretteleggingen av-, utviklingen av- eller tegning/salg av finansielle produkter generelt eller til finansielle produkter omtalt i dette dokumentet. Dette dokumentet må ikke betraktes som et tilbud om kjøp eller salg av det finansielle produktet. For en fullverdig beskrivelse av produktet, henvises det til prospekt på de underliggende verdipapirfondene. Investor anbefales å sette seg grundig inn i disse dokumentene før en investering foretas.

Gratis rådgivning for bedriftskunder

Som bedriftskunde i Danske Bank har du tilgang til rådgivning fra en investeringsrådgiver som kan finne andre muligheter i tillegg til innskuddskonto.

Gi oss beskjed i kontaktskjemaet under dersom du ønsker en gratis og uforpliktende prat med en av våre investeringsrådgivere
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer