Råd til studenter: Slik får du sommerjobb

Publisert 28. februar 2017 /

Av: Danske Bank

– Holdninger og vilje er de viktigste kvalifikasjonene vi ser etter hos studenter, ifølge Marit Sælid Johannessen, som er HR-direktør for Narvesen og 7-Eleven i Norge.

Reitan Convenience som eier Narvesen og 7-Eleven er blant de bedriftene i Norge som har flest studenter ansatt på deltid hos seg. HR-direktøren jobber jevnlig med opplæring og råd i forbindelse med rekrutteringsprosesser for kjøpmennene rundt om i landet.

Marit Sælid Johannessen, HR-direktør Narvesen og 7-Eleven i Norge.

«Alt kan læres og derfor er det viktigste for oss at holdningene og viljen til å lære er på plass»

Kjøpmennene i Narvesen og 7-Eleven bruker derfor mye tid på å sjekke referanser hos de jobbsøkende studentene.

– Vi råder alltid kjøpmenn til å kontakte tidligere arbeidsgivere, og spør spesifikt om holdninger. Kjøpmennene rekrutterer også mange unge mennesker som ikke har hatt en jobb før, men referanser er likevel viktig og da ringer vi gjerne fotballtreneren eller andre som kjenner personen godt, sier Sælid Johannessen

Kjøpmennene utlyser stillinger på ulike måter. Noen gjør det gjennom selskapets egen jobbsøkerportal, mens andre velger Finn.no eller gjennom NAVs kanaler. De senere årene er det blitt stadig vanligere å utlyse gjennom egne grupper på Facebook.

– Mange søkere velger å stikke innom butikken med søknad eller CV. Det er ofte positivt, men ikke alltid nødvendig. Det viktigste er kanskje å huske på at en søknad er ferskvare. Det betyr at du må følge opp din interesse og ikke bare vente på å bli kontaktet, sier Sælid Johannessen.

Mange kjøpmenn foretrekker også å rekruttere gjennom venner og bekjente av ansatte.

– Fordelen med å finne folk i nettverket til ansatte er at de vet hva lederen krever og forventer, og at det forsterker et godt arbeidsmiljø. Hør derfor gjerne med venner eller bekjente om de vet om ledige stillinger der de selv jobber, sier Sælid Johannessen.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer