Plutselig var hele Norge interessert i drift av sykehjem

Publisert 2. september 2016 /

Av: Danske Bank

Med egen fotballpub, spa og restaurant har Manglerudhjemmet vist oss hvilke muligheter som kan gis til de eldre. Og det har engasjert folk over hele landet.

– Alle ønsker å diskuterte drift av sykehjem. Det er jo helt fantastisk, sier Hilde Helland, daglig leder av Manglerudhjemmet

Hilde Helland har hatt en travel uke. Det startet mandag kveld da saken om fotballpuben ble delt i sosial medier. På kort tid hadde videosnutten blitt sett over 1 million ganger, og saken ble løftet på høyeste politiske nivå. Helland har vært på besøk hos Både NRK og TV2, og blitt intervjuet av de fleste norske aviser. Hva er hemmeligheten bak suksessen?

– Jeg har ikke et enkelt svar på det. Vi har hatt fokus på å prøve å forstå behovet til pasienten og se hver enkelt beboer. Vi har fokus på miljøtiltak og har en god dialog med pårørende. Samtidig har vi hatt dyktige og motiverte ansatte.

Manglerudhjemmet er et spesialsykehjem med fokus på demenspasienter. Sykehjemmet var kommunalt frem til 2013. Da overtok private Unicare driften, og Danske Bank er bankforbindelsen. Hilde Helland er ansvarlig for 62 pasienter og 130 ansatte.

Oppussingen av sykehjemmet startet i 2013, og dugnadsiveren fikk en ekstra vitamininnsprøyting da Oslo Kommune gav 100 000 kroner til prosjektet «Bedre hverdag». Dette motiverte de ansatte ved sykehjemmet til å bruke ytterligere timer og innsats på å gjøre det hyggeligere for beboerne.

«Jeg kuttet ut alle ledermøtene i hele 2015 for heller å bruke tid på å skape engasjement for prosjektet. Vi brukte heller tiden på å male vegger og gjøre det trivelig»

IMG_2283
Hilde Helland, daglig leder av Manglerudhjemmet

Hvordan gikk det å droppe ledermøtene?

– Det gikk helt fint. Vi har for mange møter vet du. Vi flyttet også mellomlederne opp på post for å komme nærmere pasientene. Ledere som er ute i miljøet oppleves som positivt, sier Helland.

Unicare er et privat foretak. Hvilke begrensinger og fordeler gir det deg?

– Som alle andre sykehjem har vi utfordringer og problemer, og vi er langt fra feilfrie. Samtidig har vi frie tøyler fra våre eiere. Det er korte linjer til ledelsen, og de stoler fullt og helt på våre lokale prosjekter.

38-åringen har fortsatt en del år til hun selv skal på et gamlehjem. Denne uken har hun satt fokus på kvaliteten på dagens sykehjem, men hvordan skal et sykehjem være når hun selv blir gammel?

– Ha ha, da må det i alle fall være en bar, gjerne en Champagneria. Og kanskje skal sykehjemmet deler av året tilby boliger i Spania. Men fra spøk til alvor. Det viktigste er nok likevel at fremtidens sykehjem lytter til meg som beboer og hører på hva jeg har av behov og ønsker, avslutter Helland.
Kommentarer

There are 8 comments Legg inn kommentar

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer