Ny norsk Kickstarter-suksess: Nådde fundingmålet på 4 minutter

Publisert 6. november 2017 /

Av: Danske Bank

Tidligere i høst ble de sendt til Shanghai med Danske Bank og nHack. Nå er Wiralcam blitt en internasjonal suksess.

– Det er helt sinnsykt, sier grunnlegger Andrea Holvik Thorson. – Responsen har vært over all forventning. Nå gleder vi oss bare til å komme i gang med produksjonen og å ta selskapet inn i en ny fase.

Bare fire minutter etter at de 17. oktober lanserte en Kickstarter-kampanje for å få midler til å ferdigstille produktet, nådde de målet om 30 000 dollar. Nå, litt over to uker senere, har de solgt for over 652 000 dollar – over 5,3 millioner kroner – et tall som kontinuerlig stiger. Kjøperne er fra hele verden – alt fra USA til Saudi-Arabia.

Oppsto i bryllupsforberedelser

Produktet som nå gjør suksess er et lettvekts kabelkamera. Et kamera som kommer til der droner og større kamerautstyr har vanskeligheter, og med en pris som gjør det tilgjengelig for flere enn bare profesjonelle fotografer. Ideen oppsto da en av de fire opprinnelige gründerne skulle gifte seg, men ikke kunne finnee en god kameraløsning for å filme altergangen.

Nå venter produksjon i Kina. Målet er å kunne sende ut de første produktene allerede i mars.

Mye hjelp fra nHack

Det var også til Kina Holvik Thorson og medgründer Øivind Aabye ble sendt gjennom akselratorprogrammet nHack i oktober. Målet med det Danske Bank-støttede programmet er å hjelpe norske start-ups å etablere seg eller å hente ressurser i landet

– Gjennom nHack har vi fått kjempemasse hjelp til å finne frem i jungelen av fabrikker og produsenter. De involverte har tatt oss med rundt på reiser i Kina, de har vært med ut på fabrikkbesøk, og de har hjulpet oss å finne partnere og til å bygge nettverk, forteller Holvik Thorson.

Saken fortsetter under bildet.

Trond Mellingsæter og Andrea Holvik Thorson i samtale i Danske Banks kantine. Begge smiler.
Danske Banks landssjef i Norge, Trond Mellingsæter, synes det er imponerende hva Wiralcam har fått til. Her sammen med grunnlegger Andrea Holvik Thorson i Danske Banks lokaler.

Gode nettverk avgjørende

Nettopp gode nettverk er noe av det gründeren trekker frem, når hun skal forklare hva som har vært viktig for deres suksess.

– Det er så mange ganger i løpet av en slik prosess at man er usikker på hva man holder på med, hvor man skal og om det i hele tatt gir noen mening. Da er det så viktig med et godt team rundt seg – både i form av kolleger, men også familie som viser forståelse. Ikke minst har det vært fantastisk å være tilknyttet nettverk som Entreprenørskolen ved NTNU og nHack i slike øyeblikk. Noen som har gjort dette før oss. Noen vi kan stille spørsmål og lene oss på, sier hun.

She Future

Torsdag 9.november deltar Holvik Thorson på SheFuture – en konferanse for kvinnelige gründere, investorer og næringslivsledere. Der skal hun vise frem produktet og pitche for potensielle investorer.

Tema for konferansen er hvordan man kan skape et mer mangfoldig arbeidsliv, blant annet gjennom å øke den kvinnelige andelen gründere. I dag startes kun 20 prosent av selskaper i Norge av kvinner.

Holvik Thorson ser frem til å møte likesinnede på konferansen. Hun håper vi i fremtiden vil se flere gründere, blant både menn og kvinner.

–Det er så mange forventninger i samfunnet for hvordan man skal leve og hva man bør gjøre når. Det kan være vanskelig å tørre å satse på noe utenfor normalen, sier hun.

Lurt å starte tidlig

Holvik Thorson tror lysten til å bli gründer og tørre å ta sjansen, er noe som formes allerede i tidlig barndom. Selv har hun to foreldre som begge har satset på egne prosjekter. Hun ser ikke for seg å gi opp gründertilværelsen for en mer trygg og stabil jobb med det første.

– Så lenge oppturene er bedre enn nedturene, og så lenge jeg føler at jeg lærer noe, vil jeg fortsette, sier hun.

Hun synes også det har vært en fordel å starte så tidlig som hun har gjort.

– Jeg kan tåle å ta en del risiko – jeg har verken lån eller andre jeg skal forsørge. Dessuten har jeg ikke rukket å bli for komfortabel. Som student er jeg vant til ikke å ha helg eller høy inntekt, sier Holvik Thorson.

– Det er et godt utgangspunkt å være litt naiv. Det kommer så mange utfordringer underveis. Hadde jeg visst om alt, er det ikke sikkert jeg hadde turt å starte. Så ikke bli for realistisk – da blir det vanskelig, avslutter hun med et smil.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer