Nå blir pensjonsspråket enklere

Publisert 1. september 2016 /

Av: Danske Bank

Trodde du pensjonspremie var noe du fikk? Nei, i pensjonsspråket er premie noe du må betale. Heldigvis er finansnæringen nå enige om at pensjonsspråket må forenkles.

Pensjon er et usexy tema som sjeldent diskuteres rundt middagsbordet. Like fullt har det aldri vært viktigere for folk flest å gjøre gode og informerte valg om egen pensjon og fremtid. Pensjon er viktig fordi det handler om å planlegge egen pensjonsalder. Hvis informasjonen ikke er tydelig kan folk ta dårligere valg, som igjen kan gå utover pensjonstilværelsen.

Finans Norge har derfor innledet et samarbeid med Språkrådet for å gjøre pensjonsspråket enklere. Gjennom et enklere pensjonsspråk skal Finans Norge gjøre det lettere for forbrukerne å selv kunne ta gode og fremtidsrettede valg.

Formuleringer og terminologi skal ryddes opp i. Når «en premie» er prisen du betaler for pensjonsavtalen, så bør det heller hete pris. «En polise» er en avtale, og da kan vi like godt kalle det for en avtale. Språkrådet har funnet rundt 100 pensjonsord som nå skal bli enklere.

Prosjektet er godt i gang og allerede i høst skal kunder se at språket blir bedre. Danica Pensjon og Danske Bank følger opp, og i tiden som kommer vil stadig flere brev og informasjonstekster få et forbedret språk.

Finansnæringen har laget en ordliste med enklere definisjoner av typiske faguttrykk.

Følg lenken for å lese mer: https://www.finansnorge.no/ordliste
Kommentarer

There is one comment

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer