Derfor bør du bestille sommerferien nå

Publisert 24. februar 2017 /

Av: Danske Bank

Bestill tidlig for å få en rimelig ferie. Vinterferien kan derfor være et ypperlig tidspunkt å planlegge årets sommerferie. Det kan også være mye å tjene på å bestille reisen selv.

– De mest populære reisemålene blir fort fylt opp, så det lønner seg å være tidlig ute. Når jeg reiser alene kan jeg ta planleggingen på sparket, men det er synd hvis du må si til barna at det ikke blir ferie til Mallorca i år likevel, bare fordi du var for treg med å bestille, sier reiseekspert Helge Baardseth.

Bestill ferien selv

Helge Baardseth er redaktør i reisemagasinet Vagabond og har opp gjennom årene besøkt utallige land. Hans mangeårige reiseerfaring gir ham unik kunnskap om hvordan man kan planlegge en rimelig ferie. Han forteller at reiseplanleggingen har endret seg betydelig de siste årene.

– I dag har alle blitt sitt eget reisebyrå og vi kan legge opp våre egne turer, heller enn å la oss begrense til det vi finner i charterkatalogene. Det er lett å bestille både flybilletter og overnatting på egenhånd, sier Helge Baardseth.

Forbrukerøkonom Maria Setsaas i Danske Bank planlegger for øyeblikket familiens sommerferie, og har de siste ukene sett mye på billetter. Som regel er det rimeligst hvis man selv bestiller fly og overnatting.

– En uke på Mallorca i juli koster for eksempel over 30 000 kroner for to voksne og to barn hvis du bestiller gjennom et charterselskap. Hvis du heller bestiller selv kan du komme unna med 25 000 kroner til flybilletter og en Airbnb-leilighet med fire soverom og svømmebasseng. Da har du plutselig spart 5000 kroner, sier Maria.

Forbrukerøkonom Maria Setsaas
Forbrukerøkonom Maria Setsaas

Lure tips for en rimelig ferie

Hvis du søker etter reisetips på internett, får du tips om alt fra å bestille flybilletter 6-8 uker i forveien, bestille reise på tirsdager til at du bør reise på onsdager. Hva er egentlig de beste reisetipsene?

– Hvis du vil bo på hotell, vil jeg anbefale å bestille rett fra kjedene heller enn hotels.com eller andre liknende sider. Mitt stalltips er å følge med på onsdager etter klokken 14, da legger dyre hoteller ut rom til veldig gode priser, tipser Helge Baardseth.

shutterstock_271531730

Unngå valutasmell

Du kan fort gå på en valutasmell i ferien. Enten fordi valutaen i landet du skal reise til endrer seg før du drar, eller fordi du får høyere vekslingskurs i utlandet. Maria Setsaas anbefaler derfor å være bevisst på valutakursene før du skal på ferie.

– Når du er på ferie er det lett å bare dra kortet, uten å vite hvor mye som går ut av kontoen. Men det er lett å følge med på hvor mye for eksempel dollaren er verdt i dag, du kan bare gå inn på Danske Banks valutakalkulator. Jeg anbefaler også alltid å velge lokal valuta når du drar kortet i butikkene eller i minibanken. Hvis du velger norske kroner (NOK) får du høyere vekslingskurs, og dermed koster betalingen mer enn nødvendig, sier Setsaas.

Vær oppfinnsom

Mange tenker veldig tradisjonelt når de planlegger ferie, og går bare rett inn på flyselskapet og bestiller tur-retur-billett. Helge Baardseth oppfordrer til å være mer oppfinnsom når du skal planlegge sommerferien.

– Hvis du skal på ferie til Frankrike, men aldri har vært Berlin, kan du ta returen som interrail. Familier får gode tilbud på interrail, hver voksen får gratisbilletter for inntil to barn under 12 år. På denne måten får familien en annerledes og spennende opplevelse, samtidig som du både får en god pris og litt bedre miljøsamvittighet på kjøpet, poengterer Baardseth.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer