Muligheter og farer for investorer i 4. kvartal

Publisert 4. oktober 2017 /

Av: Danske Bank

Danske Banks sjefstrateg, Tine Choi, forklarer hvorfor hun i øyeblikket foretrekker aksjer fremfor obligasjoner i sitt nye Quarterly View.

Siden finanskrisen har sentralbankene gjennomført et historisk eksperiment med den globale økonomien. De har pumpet inn mange tusen milliarder kroner i de vestlige økonomiene, og nå begynner det heldigvis å bære frukt.

Vi befinner oss i en økonomisk oppgang som endelig virker som den er selvbærende, og ikke lenger er avhengig av kunstig åndedrett fra sentralbankene. Dette er en vesentlig årsak til at sjefstrateg Tine Choi forventer god avkastning framover.

I det nye Quarterly View vurderer Tine Choi muligheter og risikoer som investor ved inngangen til årets siste kvartal.

Hun forklarer blant annet hvorfor hun for øyeblikket foretrekker aksjer framfor obligasjoner. Hun kommer også med sin vurdering av den forventede aksjeavkastningen i de kommende 12 månedene, samt potensielle risikoer som kan ramme aksjemarkedet negativt.

Last ned det nye Quarterly View her og les mer om:

  • Sentralbankenes ville eksperiment
  • Derfor ser vi positivt på aksjer for øyeblikket
  • Her lurer de største risikoene framover
  • 70 år med opp- og nedturer for aksjer
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer