Her ser vi muligheter og farer for investorer i 3. kvartal

Publisert 4. juli 2017 /

Av: Danske Bank

Vi befinner oss i et Gullhår-scenario, noe som tegner godt sett med investorøyne. Det mener Danske Banks sjefstrateg Tine Choi i sitt nye Quarterly View.

Danske Banks sjefstrateg, Tine Choi.

Tine Choi, sjefstrateg i Danske Bank

Verdensøkonomien befinner seg for øyeblikket i det best mulige investeringsscenarioet – nemlig Gullhår-scenariet med lav inflasjon og en fornuftig, stabil vekst.

”Både aksjer og obligasjoner trives i Gullhår-scenariet, men med det svært lave rentenivået finner vi aksjer mer attraktive enn obligasjoner. Vi har derfor en overvekt i aksjer med fokus på europeiske aksjer som vi finner mest interessante i øyeblikket,” forteller Danske Banks sjefstrateg Tine Choi i sitt nye Quarterly View hvor hun vurderer muligheter og farer på finansmarkedene ved inngangen til 3. kvartal.

Forventer 5-8 prosent i avkastning fra aksjer

Til tross for Gullhår-scenariet forventer Tine Choi ikke kursstigninger i samme tempo som i fjor, for akselerasjonen i den globale veksten har nådd toppen.

 

”Den mer moderate økonomiske veksten peker mot en mer behersket vekst i virksomhetenes inntjening, noe som begrenser stigningspotensialet for aksjene, og derfor har vi for nylig redusert vår overvekt i aksjer fra markant til moderat overvekt”  – Tine Choi, sjefstrateg i Danske Bank

 

Der globale aksjer de siste 12 månedene har steget omkring 20 prosent forventer Tine Choi en avkastning på 5-8 prosent de kommende 12 månedene.

 

”Det er likevel stadig et fornuftig avkastningspotensial sammenlignet med de lave rentene på obligasjoner, og så lenge Gullhår hersker kan det som investor være dyrt å stille seg på sidelinjen,” sier hun.

Vær forberedt når Gullhår stikker

Utfordringen er likevel, påpeker Tine Choi, at vi ikke vet når Gullhår blir borte. Det er ekstremt vanskelig å forutsi vendingene i de økonomiske konjunkturene. Som investor må du derfor ha orden på risikoen du utsetter deg for, slik at du unngår ubehagelige overraskelser når Gullhår-scenariet er over, og begeistringen i aksjemarkedeneavtar.

”Hvis du ikke løpende har tilpasset investeringene dine, betyr de siste årenes gode aksjeavkastning at andelen aksjer i porteføljen din er steget, mens andelen obligasjoner er skrumpet. Dermed vil din samlede risiko ha steget, i og med at obligasjonene typisk utgjør det stabiliserende elementet i porteføljen,” sier Tine Choi og fortsetter:

 

”Det medfører at en periode med kursfall på aksjemarkedet potensielt vil ramme deg mer negativt enn du forventer hvis du ikke tilpasser porteføljen din.”

 

Har man investert i Danske Bank sine porteføljeløsninger, vil denne rebalanseringen skje automatisk over tid, og man trenger derfor heller ikke foreta noen grep på egen hånd.

Les det nye Quarterly View her

Innhold Quarterly View Q3

  • Gullhår: Vi er i et sweet spot for investorer
  • Derfor får aksjene mindre medvind framover
  • Sentralbanker fanget i dilemma
  • Kineserne kommer til å punktere kredittboblen lydløst
  • Aksjer trosser Trumps luftslott

 

Se det nye Quarterly View her
Kommentarer

There is one comment

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer
Makronytt

Sterkere økonomi en mulig festbrems for aksjemarkedet?

Av: Author Image Danske Bank

Seniorstrateg Christian Lie, Danske Bank Wealth Management En økonomisk opptur som begynte sommeren 2016 har drevet aksjemarkedene til nye høyder. Utsiktene til...
Les mer
Smarte vaner

Hvor mye kan du egentlig tjene uten å betale skatt?

Av: Author Image Danske Bank

De fleste vet at de kan tjene 55 000 kroner uten å betale skatt. Men visste du at det også er mye arbeid du kan gjøre skattefritt? Og vet du hva som skjer hvis du tjener 55 001 kroner? Her er reglene for deg som lever på studielån og småjobber.

Les mer