Livet som Danske Graduate

Publisert 3. november 2016 /

Av: Danske Bank

Suryadeep har vært Graduate i Danske Bank siden september i fjor. Han fikk hendene fulle allerede fra dag èn, og ser nå frem til å være med å videreutvikle Norges utfordrerbank. Her forteller han om mulighetene Danske Graduate har å by på.

Da jeg var ung drømte jeg om å bli lege. Etter hvert virket det spennende å gå etter advokatrollen, og senere tenkte jeg å følge etter Ban Ki-moon sine fotspor. Siden den gang har mye endret seg, men jeg hadde aldri forestilt meg at jeg ville havne i en bank. Jeg forstod tidlig at jeg hadde lyst til å prøve mye forskjellig, og selv om jeg jobber hos en bank har jeg fått mange anledninger til å skape min egen drømmejobb.

Som en lege som passer på sine pasienter, er vi i en bank opptatt av våre kunder. Selv om jeg ikke er en advokat, har jeg deltatt i forhandlingsprosesser og jobbet med ulike kontrakter. Selv om jeg klarer ikke kan være den neste Ban Ki-moon, har vi i Danske Bank like store ambisjoner å skape nye dialoger i en verden som stadig endrer seg. Dette er kjernen til Danske Bank sitt «graduate» program – gjennom et 18 måneders lærerik periode ønsker banken at vi skal tenke stort og annerledes for å skape den beste kundeopplevelsen.

Eierskap fra dag 1

På min første dag på jobb fikk jeg min første prosjektoppgave, og ble kastet ut på dypt vann med en gang. Som nyansatt og ikke minst en som kom rett fra skolebenken var det litt skremmende i starten, men desto mer jeg jobbet med prosjektet, jo bedre ble jeg kjent med den samarbeidsvillige kulturen i Danske Bank. Mine kolleger mine har alltid vært villig til å hjelpe meg dersom jeg lurer på noe, både når det gjelder prosjekter og andre ting i arbeidshverdagen. Jeg ble også satt opp med en mentor som kunne bistå meg gjennom hele prosessen samt sikre at jeg lærte så mye som mulig.

Å jobbe i en utfordrerbank

I Danske Bank er vi utfordrere, og dette påvirker alt vi driver med!

På en side ønsker vi å utfordre markedet. Vi har spennende prosjekter på tvers av forretningsenheter som fokuserer på økt digitalisering og innovasjon. MobilePay er et godt eksempel på en løsning hvor vi tilbyr tjenester for både det private og bedriftsmarkedet. Sammen med en kollega, satte vi sammen en dugnad for å promotere MobilePay i REMA 1000 butikker over hele Norge. Responsen var overveldende og mange kolleger stilte opp en lørdag for å stå på stand. Hvor kan man ellers finne slike dyktige kolleger?

På den andre siden vokser vi ved å utfordre oss selv. Danske Bank har nylig lansert en nettbasert plattform «Hub.no» som er en av bankens såkalte moonshot prosjekter. Plattformen har som mål å hjelpe startups og vekstbedrifter nå sine mål med en rekke tjenester, bl.a. jobbportaler, interaktiv oversikt over investorer og nyttige verktøy som start-ups kan dra nytte av. Arbeidsprosessen i dette prosjektet er annerledes enn det som vi er vant til og den kjennetegnes ved agilitet og raske beslutninger – noe som ikke er det første man tenker på når man snakker om bank. Etter å ha jobbet i prosjektteamet kan jeg virkelig si at jeg har verdens kuleste arbeidsgiver, ikke bare en som ønsker å være med i innovasjonsbølgen, men også lede veien fram.

IMG_4009

Det handler om menneskene og kulturen

Et av bankens fokusområder er det vi kaller «people and culture». Etter ett år i banken har jeg truffet mange kolleger som både har lært meg nye ting og inspirert meg til å tenke stort og nytt. Gjennom hele graduate-reisen har jeg fått tilbakemelding gjennom en 360-graders prosess der man både gir og mottar feedback fra hele teamet.

Samtidig vil jeg også si at det ikke er kun arbeidet vi prioriteter. Banken er veldig opptatt av en god team-kultur og planlegger ulike arrangementer for å engasjere medarbeiderne. Den kommende lørdagen samles alle kollegaer fra hele Norge i «Danske Arena» som jeg gleder meg til!

Les mer om Danske Graduate på danskebank.no/graduate
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Makronytt

Renteøkningen rykker nærmere

Av: Author Image Danske Bank

Som ventet holder Norges Bank renten uendret denne uken. Derimot rykker forventningene til renteøkning over et år frem i tid, til andre kvartal neste år.

Les mer
Smarte vaner

Tjen penger på høstferien

Av: Author Image Danske Bank

Står hytta tom i høstferien? Slik går du fram for sikker utleie av fritidsboligen til ferieglade familier.

Les mer
Makronytt

6 spørsmål om det tyske valget

Av: Author Image Danske Bank

Hva står på spill i det tyske valget, og hvordan kan det påvirke finansmarkedene? Seniorstrateg Christian Lie gir deg svarene.

Les mer