Julen er den nye påsken

Publisert 22. desember 2016 /

Av: Danske Bank

Julen er i ferd med å ta innersvingen på påsken som høytid for skikjøring. De norske skidestinasjonene melder om et rekordhøyt bookingnivå, gode snøforhold og fullstappede juleprogram.

På de populære skidestinasjonene Oppdal, Hafjell/Kvitfjell og Hovden blir det fullt trøkk i julen. Mange familier legger hele julefeiringen til fjellet, og det er ikke uvanlig at hele storfamilien på opptil 20 personer feier jul i fjellet sammen.

– Her på Oppdal har vi helt fullt i julen. Vi har et stabilt spekter av kunder som kommer hver ferie, sier Arnulf Erdfal, heissjef på Oppdal Skisenter.

Markedssjef ved Hafjell/Kvitfjell, Mari Aasbakken titter ut av vinduet fra kontoret sitt og ser skikjørere som har fantastiske forhold i bakken.

– På Hafjell/Kvitfjell er det svært bra med bookinger. Julen er kjempepopulær, og i år er snøforholdene bra og nesten alle bakker åpne, sier Aasbakken.

Hovden har en 20 prosent økning i forhåndskjøpte årskort og en økende juletrafikk.

Hvit og aktiv jul

Nordmenn flest ønsker en hvit og aktiv jul, men værgudene innfrir sjeldnere og sjeldnere. Flere og flere velger derfor å ta saken i egne hender, og reiser til skidestinasjoner på fjellet hvor de kan stole på at julen blir hvit.

pressebilde-sture-chr

Sture Christian Bodahl-Pilegård, daglig leder ved Hovden alpinsenter.

«Snøen har lavet ned og vi kan melde om fantastiske forhold for gjestene til jul. Vi har en ambisiøs julesatsning med vekt på restaurant- og underholdningstilbud tilpasset unge voksne og barnefamilier»

På Hovden ser de en tendens til at sørlendinger er mer opptatt av utendørsaktiviteter i julen.

– Vi ser en trend med mer fokus på utendørsaktiviteter –  og for å stå på ski må folk opp i fjelene. Folk må gjerne vente forgjeves på snøen der de bor, spesielt i vår region, som er Agderfylkene og Rogaland, sier Bodahl-Pilegård på Hovden alpinsenter.

Hovden

Satser på barnefamilier

Jula er barnas høytid, og flere av anleggene satser tungt på aktiviteter for hele familien.

– Barna styrer aktiviteten i jula, og det er begrenset hvor moro det er å sitte nede i lavlandet. For mange blir det å komme seg opp i fjellet et fint alternativ til å sitte stille inne, og barna får prøve ut nytt ski og sportsutstyr, sier Bodahl-Pilgegård på Hovden.

Hafjell/Kvitfjell har denne sesongen åpnet et gratisområde for barn.

– Foreldrene som må kjøpe skikort for hele familien risikerer at ungene blir lei etter bare en tur. Kostanden kan gjøre terskelen for å prøve ut det å stå på ski høyere. For å senke terskelen til å teste ut skikjøring som familieaktivitet har vi gjort barneområdet på Gaia helt gratis, sier Aasbakken på Hafjell/Kvitfjell.

Jul i fjellet eller jul hjemme – vi ønsker i alle tilfeller alle våre kunder og samarbeidspartnere god jul og et godt nytt år!
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer