Tre av ti trailere kjører uten last

Publisert 17. januar 2018 /

Av: Danske Bank

En rapport fra SSB viser at norske lastebiler, i løpet av første halvår i fjor, transporterte 116,1 millioner tonn gods til Norge og utlandet. I Norge utgjorde dette 8,9 milliarder tonnkilometer, noen prosent ned fra 2016. Men, av alle disse kilometerne med kjøring, var omtrent 30 prosent av kjørelengden «tomkjøring», altså kjøring uten last. Sagt på en litt annen måte betyr dette at tre av ti trailere du møter på veien er tomme. Nivået er omtrent uendret fra 2016 til 2017.

Tomkjøring på utenlandsturer ligger derimot på rundt 20 prosent, altså en del lavere enn innenlandskjøringen, grunnet godssammensetningen på disse turene.

57,6 prosent av alt gods som ble transportert rundt i Norge utgjorde massetransport (65,7 millioner tonn). Rapporten viser også at tonnkilometer var 25 prosent, som betyr at massetransporten i stor grad foregår lokalt over korte avstander.

Stykkgods og andre bearbeidede varer blir transportert lengre, med en tonnkilometerandel på 29,9 prosent.

Kilde: SSB
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer