Høstferie i utlandet: Skal jeg velge EUR eller NOK?

Publisert 29. september 2016 /

Av: Danske Bank

Når du kjøper noe med kort i utlandet eller tar ut penger fra minibanken får du som regel spørsmål om beløpet skal trekkes i lokal eller norsk valuta.

Danske Banks klare råd er alltid å velge lokal valuta. Når du velger norske kroner (NOK) får du høyere vekslingskurs enn om du velger lokal valuta, og dermed koster betalingen mer enn nødvendig.

Mange nordmenn opplever det nok som trygt å se den norske summen i betalingsterminalen og velger derfor NOK som valuta når de betaler i utlandet. Det gjør handelen eller minibankuttaket unødvendig kostbart.

Årsaken til at det blir dyrere er at eieren av butikken eller minibanken tar høyere kurs enn VISA og MasterCard.

Selv om forskjellen på vekslingskursen kun er noen prosent over det du betaler ved å velge den lokale valutaen kan det fort bli litt penger. For reiseglade nordmenn på høstferie i utlandet kan det å velge norske kroner foran lokal valuta gjøre feriekjøpene dyrere enn nødvendig.

Så husk å si nei til NOK i høstferien.
Kommentarer

There are 5 comments Legg inn kommentar

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer