Over halvparten av norske butikkjeder har nettbutikk

Publisert 19. januar 2017 /

Av: Danske Bank

Vi har sett på hvilke bransjer som satser på at norske forbrukere vil fortsette å handle mer på nett. Landets butikkjeder har virkelig fått øynene opp for de store mulighetene ved netthandel, mens andre bransjer holder igjen. Vi gir deg oversikten.

Kilde: Virke
Kilde: Virke

Det er ikke så rart at bedrifter ser til nettbutikk som ny salgskanal – i følge SSB svidde nordmenn av 16 milliarder på netthandel i 2015. En økning på 14,3 prosent fra året før. Norske forbrukere sier de største fordelene med å handle på nett er at de kan handle akkurat når det passer seg og at det i mange tilfeller er billigere. Andre fordeler er større og bedre tilbud, og at det er tidsbesparende. Men det er enkelte bransjer som satser mer enn andre.

En kartlegging utført av handelsorganisasjonen Virke viser at av 390 butikkjeder innen 40 ulike bransjer, hadde 55 prosent av disse nettbutikk i 2015. Innen elektronikk, foto og belysning har de fleste aktørene nettbutikk.

En annen bransje som satser tungt på netthandel er sportsbransjen, der 74 prosent av butikkjedene har nettbutikker. XXL er blitt Nordens største nettbutikk innen sportsutstyr, og 8% av omsetningen i 2015 var gjennom nettbutikken. I følge SSB er det spesielt salg av mat, møbler og sportsartikler som øker mest, men nordmenn trekkes også til nettbutikker som selger artikler til hus og hjem, klær, leker og hobby. Blant de bransjene som har få tilbydere av netthandel finner vi byggevarer, møbler og kjøkkeninnredning. Dagligvarebransjen har ligget bak, men kom mer på banen i løpet av 2016 ved å tilby matvarer på nett, en utvikling vi trolig vil se fortsette i 2017.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer