Slik gjør du Halloweenfeiringen rimeligere

Publisert 22. oktober 2016 /

Av: Danske Bank

Nordmenn brukte i fjor nesten 300 millioner kroner på Halloween viser tall fra Virke. Her er tipsene til hvordan du kan gjøre feiringen litt rimeligere.

Til Halloween trenger du hovedsakelig tre ting: Godteri, gresskar og et stilig kostyme. Vi gir deg enkle råd til hvordan du kan spare penger på kjøp av alle kategoriene:

Kampanjetilbud på godteri

Når det velkjente «knask eller knep» ropes over dørstokken er det fint å være forberedt. Her gjelder det å ha litt variert godteri som er enkelt å dele ut til barna som ringer på.

I fjor kjørte de store dagligvarekjedene «smågodtkrig» til 59 kroner kiloen. Så langt har vi registrert at Europris er ute med slike tilbud, så følg med de nærmeste dagene i tilfelle flere kaster seg på.

Godteri er som kjent også billig i Sverige, men du trenger ikke reise over grensen for å handle inn til Halloween. Det er godt alternativ å bestille på nett. Gjennom svenske nettbutikker som Maxgodis.se kan du bestille det allerede billige svenske smågodteriet toll- og momsfritt for opptil 330 kroner. Frakten på 20 kroner kommer i tillegg.

shutterstock_482297023

Sammenlign prisene på gresskar

Gresskar er et av symbolene på Halloween, og det er populært å skjære ut grimaser i skallet eller lage gresskarlamper med stearinlys inne.

REMA 1000 selger gresskar til 13,90 kroner per kilo, mens Kiwi selger gresskar til 19,90 kroner kiloen. Et gresskar veier gjerne 6-7 kg, så sjekk derfor kiloprisen før du kjøper så slipper du å få et lite sjokk når du skal betale i kassen.

Gresskar er også godt egnet til matlaging, ikke minst ettersom det ofte er mye mat igjen etter at man har skåret ut innmaten. Opplysningskontoret for Frukt og Grønt har en rekke oppskrifter med kreative måter å utnytte Gresskaret, blant annet gresskarsuppe, gresskarvafler eller gresskarpai.

Les mer på frukt.no og søk på «gresskar».

Lag kostyme selv

På Halloween kler barn og voksne seg ut som vampyrer, zombier og andre skrekkaktige figurer. De fleste kjøper kostymer til flere hundre kroner. I tillegg ønsker mange å toppe kostymet med effekter som masker, hoggtenner, kapper, sverd og andre ting. Til sammen blir det fort tusen kroner for hele utkledningen. Med flere barn og voksne i familien kan det være mye å spare på å lage eget.

Flere nettsider gir tips til hvordan du enkelt kan lage dine egne kostymer med det du har.

Les mer på blant annet plusstid.no
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer