Slik får du påskestemning i byen

Publisert 9. april 2017 /

Av: Danske Bank

Fortsatt ikke bestemt deg for hvordan du skal tilbringe påskeferien? Eller er du rett og slett bare lei av skiløyper og postkort-påske? Frykt ikke – vi gir deg de beste bypåske-tipsene, enten du tilbringer ferien med barn, venner eller kjæresten.

Årets påske kommer sent, men godt – med palmesøndag 9. april og 2. påskedag 17. april. Fortsatt foretrekker mange hyttepåske, og ifølge tall fra Virke planlegger hele 52 prosent å tilbringe påsken på tradisjonelt vis. Til sammenligning har en av fem et ønske om å tilbringe påskeferien i utlandet.

Uansett hva du planlegger, eventuelt ikke ennå har planlagt, er det stor sjanse for at du er blant de 8 av 10 som ønsker å tilbringe påskehøytiden sammen med familie og venner. En annen viktig pådriver for hvor vi ønsker å tilbringe ferien, er ifølge Virke tilgang til kultur og opplevelser.

Og her er det mange muligheter. For uansett om du var for sent ute med å booke fjellhotell, ikke orker en helg på hytta med familien, eller om du bare ønsker en annerledes påske i år, er det å ta en «Staycation» i nærområdet et ypperlig alternativ.

Påskestemning fri for blåswix

Stay-at-home-vacation, også kjent som Staycation, er en økende ferietrend. Staycation går i korte trekk ut på å nyte ferien der du er, og er en «finere» betegnelse på å feriere hjemme. Ferieformen oppstod i USA under finanskrisen, og har siden den gang blitt mer og mer populær. Så, hvorfor ikke tilbringe årets påske i hjembyen din?

Påske trenger nemlig ikke å bety lag på lag med ull, Kvikk Lunsj og votter fulle av blåswix, og du kan faktisk skape minst like fine ferieminner uten å reise så mye som en mil.

Men påskeferie … hjemme? Tanken på barn (og voksne) som kjeder seg, kles- og oppvask og dårlig vær, kan skremme selv den mest avslappede fra å bli hjemme i ferien. Å feriere hjemme trenger imidlertid ikke å bli slik.


Løsriv deg fra rutinene

La oss si du blir hjemme i påsken. Du tenker kanskje at det blir kjedelig, at meningen med ferie er å glemme hvilken dag det er? Det stemmer i og for seg, men det er også mulig å få til hjemme. Det handler om å bryte ut av rutiner, legge vekk plikter og «to do-lister». Om å gjøre noe som får deg til å glemme hverdagens mas og tjas.

Du kommer et stykke bare ved å slå av telefonen og å sette på feriesvar på e-posten. Om du i tillegg tar fri fra middagslagingen, og i stedet bestiller take away eller går ut og spiser på nabolagsrestauranten, er du langt på vei. 

Ta tilbake nærområdet

Reisevante som vi nordmenn er, har mange av oss mest sannsynlig sett mer av verden enn av nærområdet og nabobyen. Vi tar oss sjelden tid til å utforske, og områdene nært hjemmet nedprioriteres ofte til fordel for charter-, fjell- eller storbytur. En annet viktig aspekt ved det å bli hjemme i påsken, er at du i større grad har mulighet til å tilpasse deg været. Få, om noen, vil nok være uenig i at skituren ikke er like idyllisk i snøstorm, eller at det kan være hakket mer koselig å synke ned i kinosetet når det snør kattunger ute.

Uavhengig av hvor i landet du bor, finner du sannsynligvis flere opplevelser i umiddelbar nærhet. Med litt kreativitet tør vi påstå at du kan skape din egen drømmepåskeferie:

Fem ting du kan gjøre med familien:

  • Inviter dere selv på middag til naboen, ev. inviter selv. For å gjøre en helkveld av det, ta med brettspill og litt ekstra marsipan. Et annet alternativ er å gå sammen om å lage rebusløp/skattejakt for de minste. Lite er mer gøy enn å endelig finne påskeegget.
  • Påsken går også under betegnelsen «den stille uke», men det betyr ikke at fartsfylte aktiviteter er utelukket. Pakk bagen og dra til nærmeste svømmehall – og bad til hele gjengen har fått svømmehud. For de tøffeste kan årets første utebad være et alternativ …
  • Kom dere ut på tur – vi tør påstå at du ikke har sett alt nærområdet har å by på. Ta en oppdagelsesferd, og ta dere tid til å stoppe opp. Usikker på hvor dere skal dra? Sjekk ut.no for gode turtips: Det er gratis – og så hyggelig, da.
  • Gå på skattejakt på biblioteket. Påskeferie er for mange ensbetydende med kriminelt godt lesestoff. Om du har et bibliotek i nærheten, kan du plukke med deg titlene du ellers ikke har hatt tid til å lese.
  • Tilbring en dag med dyr! Vi er heldige i Norge, med en rekke besøksgårder det er mulig å besøke. Tilbudet varierer fra landsdel til landsdel, og et kjapt googlesøk gir deg svar på hva som finnes i nærheten av deg. 

Fem ting du kan gjøre med kjæresten eller vennegjengen:

  • Legg ut på eventyr – sett dere i bilen, og avtal hvor lenge, ev. hvor langt dere skal kjøre. Kanskje ender dere opp et sted dere ikke visste at fantes … Om du ikke har bil er tog/buss et godt alternativ.
  • Mange museer holder åpent i påskeuka – sjekk ut hvilke utstillinger som vises, og dra dit med åpent sinn. Er det kjedelig, kan dere jo se på folk i stedet. Om du ikke er «museumstypen» kan kino være et fullgodt alternativ.
  • Fortsatt ikke funnet den perfekte krimboka? Skriv din egen, da vel! Inviter venner med på laget, og se hva dere ender opp med.
  • Unn deg litt luksus! De fleste byer har en svømmehall, og om du er ekstra heldig finner du også et spa. Synk ned i det varme vannet og nyt! Opplevelsen kan jo for eksempel toppes med en utepils eller en lunsj på et sted du aldri før har besøkt.
  • Tilbring en hel dag i byen. Avtal med venner at dere alle velger ett sted å besøke. Det kan være alt fra kafeer og restauranter til stedet du fikk ditt første kyss, og her er det kun fantasien som setter grenser.

God påske!




Kommentarer

There are 3 comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *



Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer