Få mest mulig ut av Black Friday

Publisert 22. november 2017 /

Av: Danske Bank

Fredag er den store salgsdagen. Få mest mulig ut av tilbudene med disse tipsene.

– Black Friday kan være en glimrende anledning til å få unna mange julegaver. Men trikset for å få mest mulig ut av dagen er å planlegge. Lag en liste over hvem du skal kjøpe gaver til, hva du kunne tenke deg å gi dem og for hvor mye. Det samme gjelder om du skal kjøpe til deg selv, sier forbrukerøkonom i Danske Bank, Anne Motzfeldt.

Ikke fall for de store salgsplakatene

Hun anbefaler også å gjøre litt research på forhånd. Finne ut hvilke butikker som tilbyr det du er ute etter. Ta med deg handlelisten ut i butikkene, og hold deg til den. Og sjekk hvor godt tilbudet egentlig er.

– Det kan være lett å la seg rive med ved synet av de store salgsplakatene. Men noen ganger er det greit å se en ekstra gang på selve tilbudet. Ikke alle avslagene er like store, sier hun.

Forventer ny shoppingrekord

Black Friday ble introdusert i Norge i 2010, og er nå en av årets største handledager. Virke anslår at nordmenn i år vil handle for 3,4 milliarder – langt mer enn tidligere år.

Den amerikanske tradisjonen – med salg første fredag etter Thanksgiving – preger ofte en hel uke her i landet. Også den påfølgende mandagen kan det være greit å være på utkikk etter gode tilbud. Da er det i hvert fall i USA nettbutikkenes store tilbudsdag – Cyber Monday.

Her i Norge arrangeres samtidig de grønnere alternativene Grønn Fredag og den store byttedagen, som en motvekt til hele shoppingfesten.

Sjekk prisutviklingen

De siste årene har det vært diskutert hvor gode tilbudene som presenteres på Black Friday faktisk er. Flere har avslørt at en rekke produkter har steget i pris før salgsdagen, andre reklamerte produkter er ting du ofte finner på salg.

Motzfeldt anbefaler derfor å sjekke prisutviklingen for varen du vurderer å kjøpe på nett, før du slår til.

– Husk også at selv om en butikk gir et stort avslag på en vare, så betyr ikke det nødvendigvis at det er der den er billigst. Gjør et raskt søk og se om andre selger varen billigere, råder hun.

Anne Motzfeldt sittende ved bord i bylandskap.
Anne Motzfeldt, forbrukerøkonom i Danske Bank.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer
Makronytt

Sterkere økonomi en mulig festbrems for aksjemarkedet?

Av: Author Image Danske Bank

Seniorstrateg Christian Lie, Danske Bank Wealth Management En økonomisk opptur som begynte sommeren 2016 har drevet aksjemarkedene til nye høyder. Utsiktene til...
Les mer
Smarte vaner

Hvor mye kan du egentlig tjene uten å betale skatt?

Av: Author Image Danske Bank

De fleste vet at de kan tjene 55 000 kroner uten å betale skatt. Men visste du at det også er mye arbeid du kan gjøre skattefritt? Og vet du hva som skjer hvis du tjener 55 001 kroner? Her er reglene for deg som lever på studielån og småjobber.

Les mer