Få mest mulig ut av Black Friday

Publisert 22. november 2017 /

Av: Danske Bank

Fredag er den store salgsdagen. Få mest mulig ut av tilbudene med disse tipsene.

– Black Friday kan være en glimrende anledning til å få unna mange julegaver. Men trikset for å få mest mulig ut av dagen er å planlegge. Lag en liste over hvem du skal kjøpe gaver til, hva du kunne tenke deg å gi dem og for hvor mye. Det samme gjelder om du skal kjøpe til deg selv, sier forbrukerøkonom i Danske Bank, Anne Motzfeldt.

Ikke fall for de store salgsplakatene

Hun anbefaler også å gjøre litt research på forhånd. Finne ut hvilke butikker som tilbyr det du er ute etter. Ta med deg handlelisten ut i butikkene, og hold deg til den. Og sjekk hvor godt tilbudet egentlig er.

– Det kan være lett å la seg rive med ved synet av de store salgsplakatene. Men noen ganger er det greit å se en ekstra gang på selve tilbudet. Ikke alle avslagene er like store, sier hun.

Forventer ny shoppingrekord

Black Friday ble introdusert i Norge i 2010, og er nå en av årets største handledager. Virke anslår at nordmenn i år vil handle for 3,4 milliarder – langt mer enn tidligere år.

Den amerikanske tradisjonen – med salg første fredag etter Thanksgiving – preger ofte en hel uke her i landet. Også den påfølgende mandagen kan det være greit å være på utkikk etter gode tilbud. Da er det i hvert fall i USA nettbutikkenes store tilbudsdag – Cyber Monday.

Her i Norge arrangeres samtidig de grønnere alternativene Grønn Fredag og den store byttedagen, som en motvekt til hele shoppingfesten.

Sjekk prisutviklingen

De siste årene har det vært diskutert hvor gode tilbudene som presenteres på Black Friday faktisk er. Flere har avslørt at en rekke produkter har steget i pris før salgsdagen, andre reklamerte produkter er ting du ofte finner på salg.

Motzfeldt anbefaler derfor å sjekke prisutviklingen for varen du vurderer å kjøpe på nett, før du slår til.

– Husk også at selv om en butikk gir et stort avslag på en vare, så betyr ikke det nødvendigvis at det er der den er billigst. Gjør et raskt søk og se om andre selger varen billigere, råder hun.

Anne Motzfeldt sittende ved bord i bylandskap.
Anne Motzfeldt, forbrukerøkonom i Danske Bank.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer