Kreftoperert i august – nå samler han inn penger for Movember

– Jeg har fått føle på kroppen hvor bredt og uforutsigbart kreftsykdommen kan ramme. Derfor er det spesielt motiverende å kunne gi til kreftsaken gjennom Movember, sier Alexander Dahl, sjef for Wealth Offerings i Danske Bank.

I dag er Alexander friskmeldt og tilbake for fullt i jobben igjen. Sammen med kollega Lars Alstrup, som er sjef for Wealth Management i Danske Bank Norge, og resten av laget har han spart barten gjennom hele Movember.

Parallelt har supportere kunne donere penger til kreftsaken. Pengene har strømmet inn til laget Danske Bart. Så langt er de på «Topp 10-listen» over alle lag i år, og laget leder «Finansbarten», som er den interne konkurransen blant alle finansinstitusjoner i Norge.

– Vi håper flest mulig bruker de neste dagene på å donere noen kroner til laget vårt. I fjor kom det en pen sum på tampen av kampanjen, og jeg håper det samme skjer i år igjen, smiler Alexander.

Pengene som Aleksander og Danske Bart samler inn går uavkortet til Movember Foundation. Stiftelsen fordeler pengene til forskningsprogrammer med fokus på prostatakreft, testikkelkreft og forebygging av selvmord. Og Aleksander er ikke i tvil om at pengene kommer til nytte:

– Min venn Tom Børge Johannesen arbeider som overlege på Kreftregistret. I fjor mottok de 4,5 millioner kroner fra Movember Foundation for å forske på livskvaliteten til menn med prostatakreft. Uten bidraget fra Movember hadde ikke deres prosjekt vært mulig. Det gjør det ekstra inspirerende å samle inn penger, sier Aleksander.

Hvert år får over 5 000 norske menn prostatakreft, og hver dag dør tre menn av prostatakreft i Norge. Siden oppstarten av Movember i 2003, er det totalt samlet inn 4,2 milliarder kroner, som har finansiert over 1 200 forskningsprosjekter.