Dersom frykten slår til: Hva dekker reiseforsikringen? - Danske Bank Stories

Dersom frykten slår til: Hva dekker reiseforsikringen?

Publisert 27. juli 2017 /

Av: Danske Bank

Selv om vi ikke liker å tenke på det, så har nok mange av oss kjent på litt usikkerhet. Den siste tids terrorangrep i Europa har for mange ført til et ønske om tidligere hjemreise, eller avbestilling av planlagt ferie. Stadig flere reiseforsikringer dekker deg ved terror.

– Ved de siste terrorhendelsene har Europeiske dekket ekstrautgifter til reise og overnatting for de av kundene som befinner seg på terrorstedet, og som ønsker hjemreise tidligere enn planlagt, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, som årlig forsikrer rundt 1 million nordmenn på reise.

Forsikringsvilkårene hos Europeiske Reiseforsikring dekker ikke avbestilling på grunn av frykt, men ved de siste terrorhendelsene har selskapet likevel valgt å dekke avbestilling i en begrenset periode for dem som ikke ønsker å reise til et sted, som nettopp har vært rammet av en terrorhendelse.

– Bakgrunnen er at vi har forståelse for dem som ikke ønsker å reise til et sted rammet av terror den nærmeste tiden når situasjonen er usikker og uavklart. Vi registrerer også at flyselskapene er svært fleksible med avbestillinger og ombookinger i etterkant av terrorhendelser.

Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring

Forsikringsselskapet Tryg er et av Nordens største. Reiseforsikringen de tilbyr dekker avbestilling av reise og hjemreise, samt alle utgifter til eksempelvis hotell og leiebil.

– I forbindelse med terrorangrepet i Manchester 22. mai dekket vi avbestilling av reise med avreisedato til og med 26. mai. Vi dekket også evakuering for alle som var i Manchester, og de som ønsket å fortsette reisen et annet sted kunne søke alternative løsninger, sier pressekontakt Arvid Steen.

Codan forsikring vurderer terrorhendelser fra sak til sak. Selskapet vedgår at de ved terrorhendelser strekker seg langt for å hjelpe sine kunder.

– Vi vurderer hendelse til hendelse, men det er klart at terrorhendelser er tilfeller hvor vi strekker oss langt for å hjelpe våre kunder, sier Linda Trulsen, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Codan Forsikring.

Hos forsikringsselskapet Frende, som har over 200 000 kunder i Norge svarer kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen at selskapet dekker sine kunder ved terrorhendelser dersom liv og helse er i fare. Frende dekker også psykologisk krisehjelp, og ubegrenset forsikringssum for sykehusopphold.

– Vår standardforsikring inkluderer både evakuering, tidlig hjemreise og avbestilling med ubegrenset forsikringssum når fortsatt opphold på ferie- eller oppholdsstedet vil innebære en overhengende fare for sikredes liv eller helse, samt når ordre om evakuering er gitt av Det norske Utenriksdepartement (UD), sier Slettemoen.

Reiseforsikringsselskapene viser vanligvis til Utenriksdepartementet (UD) reiseråd, som foruten å ha reiseråd til alle land også tilbyr tydelige råd ved reiser. UD anbefaler nordmenn på reise alltid å ha reiseforsikring som dekker medisinsk behandling og eventuell hjemtransport ved hendelser. Samtidig understreker UD at reisende må være oppmerksomme på forsikringsselskapenes vilkår.

Ingen av forsikringsselskapene som er intervjuet i denne saken tilbyr ekstraforsikring mot terror.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer