Dagligvarer på døra med et tastetrykk - Danske Bank Stories

Dagligvarer på døra med et tastetrykk

Publisert 4. februar 2017 /

Av: Danske Bank

Flere og flere nordmenn handler nå dagligvarer på nett. Kolonial og Marked.no er de to store rendyrkede kjedene på nett, og Meny er den eneste av de store kjedene som tilbyr levering rett hjem.

– Mange ønsker å slippe stresset med å fysisk gå i butikken, men heller få varene levert på døren. Når du kommer hastende hjem fra jobb, skal hente i barnehagen og både rekke å lage og spise middag før barna skal på fotballtrening, er det tidsbesparende og praktisk å slippe den heseblesende turen innom butikken, sier Stine Røsand, administrerende direktør i Marked.no.

Sunnere og billigere å handle på nett

I følge dagligvareekspert Erik Fagerlid handler nordmenn i snitt over fire ganger i uken på dagligvarebutikken. Vi er verdensmestre i impulskjøp og handler som regel når blodsukkeret er som lavest. Det kan derfor fort bli både sunnere og billigere å handle på nett.

– Vi opplever at kundene er mer disiplinerte når de handler på nett. De handler ikke like mye på impuls som når de går i butikken, og de handler for eksempel mer frukt og grønt. Det er tydelig at handlekurven blir sunnere når den ikke skjer på lavt blodsukker i en butikk full av fristelser.

Stine Røsand, adm.dir. Marked.no

Særlig praktisk for barnefamilier

Marked.no har utpekt barnefamilier som sitt satsingsområde. Stine Røsand er selv småbarnsmor og for tiden gravid med sitt andre barn, så hun er godt kjent med målgruppen.

– Handel på nett er unikt for barnefamilier. På bare noen minutter får man utført en rask, enkel og rimelig handel, så får man varene hjem på døren når det passer. Våre ferdiglagde middager er veldig populære og slår nok ekstra godt an hos de som løper mellom jobb, barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Da får man servert barna en god og sunn middag på like kort tid som det tar å spise pølse og lompe, sier Røsand.

Dette bør du vite om dagligvarer på nett:

Leveringssted

Foreløpig er det kun mulig å kjøpe dagligvarer på nett på Østlandet, inkludert fylkene Østfold, Vestfold og Telemark. Du kan få varene rett hjem, få dem levert til din Volvo (marked.no), hente selv på et hentepunkt (Kolonial) eller på en Deli de Luca/Esso-stasjon (Meny).

Leveringskostnad

Utkjøring av varene er avhengig av hvor mye du handler for, og når på dagen du ønsker varene levert. Kolonial har hjemlevering fra 39 kroner og du betaler ingenting hvis du selv henter varene selv på et hentepunkt. Marked.no leverer gratis på utvalgte tidspunkter og dersom du handler for over 1500 kroner.

Ellers koster hjemlevering 39 kroner, men ordre på under 500 kroner får et påslag på 60 kroner. Hos Meny må du handle for over kr 300 for å få varer hjemkjørt. Hvis du handler for over 1000 kroner koster det fra 59 kroner å få varene levert på døren, mot 89 kroner hvis du handler for under 1000 kroner.

Alkohol

Du kan bestille alkohol på nett, men i likhet med dagligvarebutikkene utleveres ikke alkohol etter kl. 20.00 på hverdager og etter kl. 18.00 på lørdager. Det er heller ikke utlevering av alkohol på søndager.

Tar med tomflasker

Både Kolonial og marked.no tilbyr å ta med tomflaskene dine når de har levert hos deg. Du vil da få summen kreditert på neste bestilling.
Kommentarer

There is one comment

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer