Til Canada for å bryte med de beste

Publisert 18. november 2016 /

Av: Danske Bank

Norges fremste kvinnelige bryter, Signe Marie Fidje Store, har startet på den lange reisen mot OL i 2020. Hun finner treningsroen i naturskjønne omgivelser i Calgary.

– Etter OL i august hadde jeg treningsstopp i en måned. Det er faktisk den lengste treningspausen jeg har hatt siden jeg startet med bryting som 12-åring. Men jeg trengte pausen. Nå er batteriene ladet og jeg ser fremover, sier Signe Marie.

I slutten av september dro hun til Calgary, nordvest i Canada, på en nesten tre måneder lang treningssamling. Her er hun tilknyttet universitetslaget i byen. Men det som kanskje har fasinerer henne mest, er de fantastiske omgivelsene som omkranser den tidligere OL-byen fra 1988.

image6

– Ukedagene går stort sett med til brytetrening, men i helgene får jeg virkelig utnyttet den fantastiske naturen i området. Jeg driver mye med terrengsykling eller så går jeg lange turer i fjellene. Det er helt fantastisk, og jeg finner virkelig roen her, sier Signe Marie.

Hun beskriver også treningsmiljøet i Calgary som fantastisk. Signe Marie trener blant annet sammen med årets OL-mester i kilosklassen over henne.

– Det er jo slik at brytemiljøet i Norge er så lite at vi må ut for å matche oss med de beste. Her i Calgary får jeg daglig sparring på verdensnivå, sier Signe Marie.

Signe Marie er nå heltids idrettsutøver. 21-åringen har foreløpig ingen planer om å studere ved siden av idretten.

– Ettersom vi må reise mye til utlandet  for å trene, er det vanskelig å kombinere studier med satsinger. Dessuten tror jeg det hadde gått ut over min evne til å yte max på trening, så de neste årene fokuserer jeg 100 prosent på brytingen, sier Signe Marie.

Det store målet er altså OL i Tokyo i 2020. Men før det venter en rekke utfordringer. Allerede i mars neste år bryter hun i EM.

– Jeg ble nummer fem i år som første års senior. Neste år er målet medalje, sier Signe Marie.

Danske Bank har inngått et toårig sponsorsamarbeid med Signe Marie Fidje Store.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer
Makronytt

Sterkere økonomi en mulig festbrems for aksjemarkedet?

Av: Author Image Danske Bank

Seniorstrateg Christian Lie, Danske Bank Wealth Management En økonomisk opptur som begynte sommeren 2016 har drevet aksjemarkedene til nye høyder. Utsiktene til...
Les mer
Smarte vaner

Hvor mye kan du egentlig tjene uten å betale skatt?

Av: Author Image Danske Bank

De fleste vet at de kan tjene 55 000 kroner uten å betale skatt. Men visste du at det også er mye arbeid du kan gjøre skattefritt? Og vet du hva som skjer hvis du tjener 55 001 kroner? Her er reglene for deg som lever på studielån og småjobber.

Les mer