Til Canada for å bryte med de beste

Publisert 18. november 2016 /

Av: Danske Bank

Norges fremste kvinnelige bryter, Signe Marie Fidje Store, har startet på den lange reisen mot OL i 2020. Hun finner treningsroen i naturskjønne omgivelser i Calgary.

– Etter OL i august hadde jeg treningsstopp i en måned. Det er faktisk den lengste treningspausen jeg har hatt siden jeg startet med bryting som 12-åring. Men jeg trengte pausen. Nå er batteriene ladet og jeg ser fremover, sier Signe Marie.

I slutten av september dro hun til Calgary, nordvest i Canada, på en nesten tre måneder lang treningssamling. Her er hun tilknyttet universitetslaget i byen. Men det som kanskje har fasinerer henne mest, er de fantastiske omgivelsene som omkranser den tidligere OL-byen fra 1988.

image6

– Ukedagene går stort sett med til brytetrening, men i helgene får jeg virkelig utnyttet den fantastiske naturen i området. Jeg driver mye med terrengsykling eller så går jeg lange turer i fjellene. Det er helt fantastisk, og jeg finner virkelig roen her, sier Signe Marie.

Hun beskriver også treningsmiljøet i Calgary som fantastisk. Signe Marie trener blant annet sammen med årets OL-mester i kilosklassen over henne.

– Det er jo slik at brytemiljøet i Norge er så lite at vi må ut for å matche oss med de beste. Her i Calgary får jeg daglig sparring på verdensnivå, sier Signe Marie.

Signe Marie er nå heltids idrettsutøver. 21-åringen har foreløpig ingen planer om å studere ved siden av idretten.

– Ettersom vi må reise mye til utlandet  for å trene, er det vanskelig å kombinere studier med satsinger. Dessuten tror jeg det hadde gått ut over min evne til å yte max på trening, så de neste årene fokuserer jeg 100 prosent på brytingen, sier Signe Marie.

Det store målet er altså OL i Tokyo i 2020. Men før det venter en rekke utfordringer. Allerede i mars neste år bryter hun i EM.

– Jeg ble nummer fem i år som første års senior. Neste år er målet medalje, sier Signe Marie.

Danske Bank har inngått et toårig sponsorsamarbeid med Signe Marie Fidje Store.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Makronytt

Renteøkningen rykker nærmere

Av: Author Image Danske Bank

Som ventet holder Norges Bank renten uendret denne uken. Derimot rykker forventningene til renteøkning over et år frem i tid, til andre kvartal neste år.

Les mer
Smarte vaner

Tjen penger på høstferien

Av: Author Image Danske Bank

Står hytta tom i høstferien? Slik går du fram for sikker utleie av fritidsboligen til ferieglade familier.

Les mer
Makronytt

6 spørsmål om det tyske valget

Av: Author Image Danske Bank

Hva står på spill i det tyske valget, og hvordan kan det påvirke finansmarkedene? Seniorstrateg Christian Lie gir deg svarene.

Les mer