Slik handler du med europeiske land billigere og raskere

Publisert 2. februar 2017 /

Av: Danske Bank

Betaling på tvers av landegrensene kan være både tidkrevende, risikabelt og i noen tilfeller kostbart. Danske Bank er alene i markedet med en løsning for effektiv betaling i utvalgte land i Europa.

Å vokse internasjonalt stiller store krav til bedriften. Du må kunne hente inn nok kapital, tilpasse deg de ulike markedene og bygge en forretningsmodell som sikrer stabil inntjening.

Steinar Eggen er en av Cash Management-spesialistene i Danske Bank Business Direct og snakker jevnlig med kunder som importerer fra flere land. Han opplever at det spesielt er to problemer som går igjen hos mange:

  • Dårlig oversikt over likviditeten på tvers av landegrensene, og
  • tidkrevende og kostbare utlandstransaksjoner, som også utgjør en valutarisiko.

Unik løsning gir muligheter

For å møte disse utfordringene mener Eggen at mange bedrifter kan tjene mye på å samle eller opprette utlandskontoer i en felles nettbankløsning. Dette er en løsning som ifølge Eggen har mange fordeler.

– Du har oversikt over bevegelsene på kontoene i sanntid, og betalingene kan gjøres i lokal valuta. Det reduserer risikoen. Kontoen fungerer som en lokal konto i det respektive landet og betalingen gjennomføres dermed raskere, ofte på bare noen få timer. At du slipper å vente en dag eller to, som er det vanlige, betyr også at du kan unngå å tape penger på renter som uteblir i ventetiden, forklarer Eggen.

Danske Bank er eneste bank i Norden som gjør det mulig å samle flere utenlandske kontoer inn under én felles nettbankløsning. Det gir deg muligheten til å gjennomføre utlandsbetalinger som om du har en lokal konto i landet, uten å ha et foretak i det respektive landet. Noe som kan gjøre livet enklere for bedrifter med et internasjonalt marked. Løsningen er også spesielt godt egnet for bedrift-til-bedrift-segmentet og selskaper som opererer med fakturabasert betaling, og fungerer like godt til inn- og utbetaling. Dermed kan det også være en smart måte å redusere transaksjonskostnader når man betaler leverandører i utlandet.

Steinar Eggen, Relationship Manager i Danske Business Direct.

Danske Bank er den eneste banken i Norden hvor det er mulig å samle flere utenlandske kontoer i en felles nettbank. Betalinger gjennomføres på tvers av landegrenser som om det var lokale overføringer. Du har oversikt over bevegelsene på kontoene i sanntid. Tilbudet gjelder for følgende land:

  • Danmark
  • Sverige
  • Finland
  • Storbritannia
  • Polen
  • Tyskland
  • Irland

Enkelt å komme i gang

– Dersom kunden ønsker løsningen legger vi opp en modul i nettbanken og oppretter nødvendige kontoer. I modulen velger du hvilket land du vil betale fra og stort vanskeligere er det ikke, sier Eggen.

Om du er usikker på om løsningen er rett for din bedrift kan rådgiverne i banken se på helheten sammen med deg.

 
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer