Mer kontorplass enn du trenger er bortkastede penger

Publisert 23. februar 2017 /

Av: Danske Bank

Å leie ut kontorplass i egne lokaler kan gi ekstra inntekter til bedriften, mens leietakerne slipper å leie mer plass enn de egentlig trenger.

Det har blitt stadig vanligere å jobbe som frilanser eller «nomadearbeider», og mange sliter med å finne et arbeidssted som ikke er for dyrt eller krever lange leieavtaler. Samtidig er uutnyttet plass en unødvendig kostnad for mange små og mellomstore bedrifter. Men med den fremvoksende delingsøkonomien er det nye muligheter på digitale markedsplasser som tilbyr utleie av næringsareal.

En av disse tilbyderne er Kontorplasser.no, som knytter de som leter etter ledig kontorplass med de som har plass til overs.

– Tjenesten er for dem som kun trenger en eller få kontorplasser, og på den andre siden for de som har plass til overs som de ønsker å leie ut. Med en markedsplass som vår kan også bedrifter som skal leie seg lokaler, leie litt større enn de trenger akkurat nå, så lenge de er bekvemme med å ha «samboere» i en periode inntil de har vokst. Vi tar med andre ord ned risikoen ved å leie feil størrelse på lokalene, forteller Øyvind Løland, som har drevet selskapet etter at det ble etablert for noen år siden.

Idé kom etter egne erfaringer

Ideen bak tjenesten fikk Løland da han skulle hjelpe sin samboer med å finne et sted å sitte å jobbe.

– Det viste seg at alt sånt gikk på nettverk og jeg tenkte at slike situasjoner er overmodne for digitale løsninger, forteller han om hva som trigget å starte opp.

Sett i sammenheng med trender og utviklingen innen næringseiendom og utleie, ønsker kontorplasser.no å utnytte et hull i markedet som er mindre interessant for de store utleierne og næringsmeglere.

– Vi ser en sterk økning i frilansere, småbedrifter og oppstartsbedrifter, spesielt i Oslo. Vi har det suverent høyeste antallet kontorplasser til leie og brukes av selskaper med plass til overs, coworkingsspaces og profesjonelle utleiere av enkeltkontorer og kontorplasser. Vi er selv et oppstartsselskap og ønsker å ta et lederskap i vår nisje, forteller Løland.

Mange fordeler for både leietakere og utleiere

Løland ser mange fordeler både for leietaker og utleier ved å bruke tjenesten.

– Dette kan skaffe mange småbedrifter litt ekstra cash. De som leier gjennom oss finner ofte gunstig prisede kontorplasser fordi dette er ekstrainntekter som utleier ikke hadde regnet med.

«I tillegg til at utleierne får ekstrainntekter, som alltid kommer godt med, får de som leier ut til andre i samme eller tilstøtende bransje også et større faglig fellesskap», forklarer Løland.

Flere tilbyr digital markedsplass for næringsareal

Andre tilbydere av lignende tjenester er blant annet Finn.no, Regus, næringsmeglere, lokale gårdseiere og entreprenører. På spørsmål om hva som skiller kontorplasser.no fra andre tilbydere sier Løland at de legger vekt på å være en formidler – de eier ingen kontorplasser selv. Aktører som Finn.no har en sentral posisjon i Norge som digital markedsplass som forbinder tilbydere og forbrukere, også innen leie av næringseiendom. Løland mener likevel at de kan få et godt fotfeste selv blant større aktører.

– Vi fokuserer på en annen del av markedet enn Finn.no og næringsmeglere, og vil derfor ikke se på oss som konkurrenter. Vi fyller ulike behov i samme marked. Vår visjon er å være stedet alle går til når de skal leie seg en plass å sitte, eller har litt plass til overs. Vi ønsker å være så effektive at når noen får litt plass ledig, så vet de at det bare er å lage en annonse hos oss så får de leid ut fort.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer