Syv tips Business Online-brukere bør kjenne til

Publisert 1. mars 2017 /

Av: Danske Bank

Business Online er en av markedets mest funksjonelle nettbanker for bedrifter og er stappet med muligheter. Vi har her samlet våre syv beste tips for en enklere bankhverdag.

1. Eksporter kontoutskrifter til Excel

Ved å eksportere data til Excel kan du enkelt sortere og lese dine kontoutskrifter akkurat som du vil. Du velger selv hvilken periode du ønsker å hente ut. Maksimalt opp til 25 måneder tilbake i tid.

2. Varsling på mobil

Gjennom varslingssenteret i Business Online kan du sette opp en rekke varsler som sendes til deg. Du velger selv hvordan du vil motta meldingen, på vår app, via SMS eller per epost. Her er noen eksempler på varslinger du kan sette opp:

 • Saldo levert på et gitt intervall
 • Varsel når saldo går under eller over et gitt beløp
 • Betalinger som ikke utføres eller stoppes
 • Betalinger som overstiger beløpsgrenser
 • Varsel om nye dokumenter i e-arkivet

3. Logg på uten kodebrikke i vår app

For en tid tilbake åpnet vi for muligheten til å logge inn på vår Mobile Business App uten kodebrikke. Det betyr at du kan logge inn å se alle bevegelser og gjøre interne overføringer uten å måtte bruke kodebrikken. Skal du gjøre overføringer ut av selskapet, må du p.t inn med kodebrikke.

4. Administrer tilganger på andre brukere

Skulle du gitt tilgang til en regnskapsfører eller andre kollegaer i selskapet ditt? Dette kan du enkelt gjøre gjennom vår selvadministrasjonsmodul. Her kan du selv velge hvilke tilganger og kontoer vedkommende skal ha tilgang til. Banken sender automatisk bruker-ID og kodebrikke i posten.

 1. Logg på Business Online som normalt
 2. Velg «Administrasjon» helt øverst i bildet
 3. Under feltet «Brukeradministrasjon» kan du velge om du vil legge til nye brukere eller administrere eksisterende under «Brukeroversikt»
  • Kommer ikke feltet «Brukeradministrasjon» opp, kan dette være fordi du enten ikke er administrator i selskapet, eller at det ikke er bestilt selvadministrasjon på Business Online avtalen. Kontakt oss på telefon 06030 eller 06030@danskebank.no, så hjelper vi deg.

For detaljert beskrivelse og fremgangsmåte, les mer her. 

5. Bestill, sperr og administrer kort fra kortmodulen

Behov for et ekstra kort til en ansatt? Eller har du mistet et og trenger nytt? Gjennom kortmodulen har du full oversikt over alle kort som er utstedt i selskapet sitt navn. Som administrator på avtalen kan du bestille ny PIN, sperre kort eller legge opp nye kort.

 1. Logg inn i Business Online som normalt
 2. Fra menylinjen velger du «Kort»
  • Har du ikke dette menypunktet, mangler du kortmodulen i Business Online. Dette er en gratis modul. Kontakt oss på telefon 06030 eller 06030@danskebank.no, så hjelper vi deg med å legge til denne
 3. Fra denne menyen kan du bestille nye kort, sperre eksisterende og få oversikt over alle kort i omløp.

6. Saldografer gir enklere oversikt

Business Online kan framstille grafer over bevegelsene på kontoene dine.  Det gjør det enklere å se sesongvariasjoner eller andre avvik. Her har du også muligheten til å gjøre en grafisk sammenligning mellom flere perioder.

7. Kommuniser sikkert og trygt med banken.

Få hjelp til det du måtte ønske gjennom meldingssenteret i Business Online.  Alt du sender signerer du for, slik at vi kan være helt sikker på identiteten til avsender. Her kan du også sende vedlegg av sensitiv karakter, f.eks fødsels og personnummer. Meldingssenteret er en langt tryggere måte å kommunisere på enn tradisjonell mail. Du kan også sende og motta meldinger via appen.

 1. Logg inn i Business Online som normalt
 2. Fra øverste menylinje, velger du «Hjelp og bestilling»
 3. Under undermenyen «kontakt» velger du «opprett melding»
  • Her fyller du ditt spørsmål eller laster opp informasjon
  • Meldingen kommer automatisk til riktig avdeling og sørger for raskere behandling
  • All kommunikasjon er kryptert og langt sikrere enn f.eks epost.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer