Sikre barnas fremtid

Publisert 20. januar 2017 /

Av: Danske Bank

Stadig flere velger å forsikre barna sine, men fremdeles er det kun halvparten av alle barn i Norge som har en barneforsikring.

Barneforsikring er en sammensatt forsikring og det er stor variasjon i hva selskapene tilbyr. En god barneforsikring bør inneholde dekninger for både ulykke og sykdom ved invaliditet og uførhet.

– Dersom barnet blir ufør i ung alder risikerer han/hun å få en fremtidig inntekt tilsvarende hva en minstepensjonist får, sier Monica Bjørkebakke, Produktansvarlig i Danica Pensjon. Danicas barneforsikring, Barn Total, tar vare på barna, også etter at de har blitt voksne, legger hun til.

Danicas barneforsikring kommer bra ut i stor test.

Norsk Familieøkonomi har nettopp gjennomført en stor test av barneforsikring. Det er ikke kåret noen vinner av testen, men de ulike selskapene er plassert inn under tre ulike kategorier. Sammen med 6 andre forsikringsselskap er Danica plasser i toppkategorien, med et stort smilefjes.

Barneforsikringen Barn Total med smilefjes i årets test.

Uførhet er inkludert

Årsaken til at Barn Total kommer så bra ut i testen er at den har uførerente inkludert. I følge testen vil en barneforsikring uten uførepensjon/uførerente ikke kunne regnes som en fullverdig barneforsikring. Med uførerente vil barnet få utbetalt en fast sum hver måned om han eller hun skulle bli ufør, i tillegg til utbetalingen fra NAV.

– Vårt ønske med Barn Total var å lage en konkurransedyktig barneforsikring som har gode dekninger på alle områder, og til en fornuftig pris. Dette viser testen at vi har klart, noe vi er veldig fornøyd med. Dersom barnet blir ufør i ung alder risikerer man å få inntekt tilsvarende en minstepensjonist resten av livet. Barn Total inneholder både engangsutbetaling og månedlig utbetaling ved uførhet. Dette gir økonomisk trygghet for barnet i fremtiden, sier Monica Bjørkebakke, Produktansvarlig i Danica Pensjon.

Nest billigst av selskapene som får smilefjes

Barn Total er meget konkurransedyktig på pris. Av selskapene som får smilefjes er Barn Total nest billigst. I forhold til testens dyreste forsikring, er Danica sin forsikring kun halvparten i pris.

– Ofte består livet av en hel del tilfeldigheter, men ikke la det være tilfeldig hva som skjer med økonomien din dersom noe skulle skje med deg. En gjennomgang av dine forsikringer er sikkert verdt tiden din og vissheten om at du og din familie er økonomisk trygg, sier Arne Marius Roel Kirknes, Direktør i Danica Pensjon.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer