- Har aldri hatt det så vondt - Danske Bank Stories

– Har aldri hatt det så vondt

Publisert 31. august 2016 /

Av: Danske Bank

Bryteren Signe Marie Fidje Store fikk et brutalt møte i sin OL-debut da hun skadet seg under sin første kamp.

– Det var dramatisk. Jeg har aldri opplevd å ha det så vondt. Jeg kunne ikke bruke armen og ble urolig på hva som gikk galt. Samtidig ble jeg hemmet underveis og følte at jeg ikke kunne slå tilbake som jeg ønsket, sier Fidje Store.

På TV-skjermene kunne hele Norge følge de dramatiske TV-bildene der det var helt tydelig at Fidje Store hadde fryktelig vondt i møte med den svenske verdensmesteren Anna Jenny Fransson. Etter 0-9 tapet ble hun sendt rett til røntgen-undersøkelse.

– Heldigvis gikk det ikke ut over skjelettet. Det var kun muskler og sener som ble skadet, sier Fidje Store.

Fidje Store har sjelden eller aldri vært skadet før. At det skjedde i hennes livs viktigste konkurranse plager henne litt.

– Jeg kunne jo ikke hatt dårligere timing. Jeg følge jeg levde et «Mr.Bean-liv» liksom. Samtidig er det endel av gamet og du må ta det som det er selv om det er kjipt.

Vel hjemme i Norge bruker hun dagene etter hjemkomsten til å slappe av og samle overskudd igjen. Og tross tapet i første runde i OL vil hun ikke si at OL var en nedtur.

– Dette var jo mitt først seniormesterskap og jeg fikk smake på den høyeste lista. Min svenske motstander Fransson var kanskje den verste jeg kunne møte med tanke på min brytestil. Samtidig er min filosofi at hvis du skal bli best så må du møte de beste, sier Fidje Store.

Møtte Phelps til frokost

Fidje Store har også mange gode minner fra mesterskapet i Brasil. Hun satt ringside da Stig Berge tok bronse, og hun fikk oppleve den magiske stemningen i OL-landsbyen.

2

«Du skvetter jo litt når du plutselig ser Michael Phelps i frokostsalen. Men det er jo også det som er så unikt med OL. Vi kommer så tett på mange utøvere fra hele verden»

Satser videre mot Tokyo

Og den gode OL-følelsen tar hun med seg de nærmeste årene. For Fidje Store er mer motivert til å satse videre enn noen gang.

– Ja, det er det ingen tvil om. Jeg har alltid satset mye uten å få noe tilbake, men nå er det annerledes. Jeg har fått enorm støtte og takket være nye sponsorer har jeg nå alle forutsetninger for å lykkes, sier Fidje Store.

Om seks uker er det ventet at skaden er leget og hun kan være tilbake på brytematta. De nærmeste ukene vil hun sette seg ned med treneren og planlegge de neste fire årene.

– Så lenge kroppen min er frisk så ser du meg i Tokyo, lover en offensiv Fidje Store.

Danske Bank inngikk før OL et toårig sponsorsamarbeid med Signe Marie Fidje Store.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer