Mye å spare på å leie båt - Danske Bank Stories

Mye å spare på å leie båt

Publisert 18. juli 2017 /

Av: Danske Bank

Få ting frister mer enn en tur på sjøen på varme sommerdager, men med kort sesong, få varme dager og kostnader til båtplass, vedlikehold, vinteropplag, forsikring og reparasjoner de få timene på vannet bli en dyr fornøyelse. Drømmer du om å ha båt en sjelden gang kan du spare mye på å leie den, f.eks. hos Nabobåt.

– Hovedargumentet for å leie istedenfor å eie båt er jo først og fremst at det er svært mye tid og penger å spare. Båt er relativt dyrt å holde tatt i betraktning at sesongen i Norge for folk flest strengt tatt begrenser seg til godværsdager i sommermånedene juni, juli og august, sier Lotte Børnick-Sørhaug, som er markedssjef i Nabobåt.no.

Børnick-Sørhaug forteller at utleietilbudet dekker alle typer flytende farkoster. Alt fra større og mindre seilbåter til plastsnekker til mindre skjærgårdsjeeper og ribber, samt vannscootere. Stort sett er leietakerne båtkyndige folk som av en eller annen grunn har valgt å ikke ha båt, enten av økonomiske grunner eller at tiden rett og slett ikke strekker til.

– Å leie en båt hos oss koster i snitt 1 090 kroner per dag, mens prisen for å leie båt én uke ligger på rundt 5 000 kroner. For den prisen kan man få båter både med og uten overnattingsmulighet.

Lotte Børnick-Sørhaug, markedssjef i Nabobåt.no.

Det koster å eie

Den største kostnaden med å eie en båt er verditap. De første årene kan man regne at båten taper seg ca. 10 prosent i verdi hvert år. For en båt som koster 200 000 kroner utgjør det 20 000 kroner pr år. For en båt som koster 1,5 millioner kroner utgjør verditapet 150 000 kroner hvert år. Så kommer alle de faste kostnadene i tillegg. For en daycruiser på 20 fot passerer utgiftene fort 50 000 kroner det første året.

Det kan være mye å spare på å leie en båt fremfor å eie den. På nabobåt.no kan du nå leie én 20 fots Uttern D62 for 2 500 kroner dagen.

Det er enda mer å spare på dyrere og større båter. Å leie seilbåter eller motorbåter som kan huse hele familien på ferien er et veldig fornuftig alternativ til å eie selv. En Salona 38 har rikelig plass til hele familien, og kan leies fra 3500 pr døgn. Dette er en båt som fort koster to millioner kroner å kjøpe ny.

Leie av båt er enkelt og trygt

– På vei inn i vår andre sesong ser vi foreløpig en pen økning, og basert på erfaringer med Nabobil.no forventer vi en tredobling i løpet av sommeren, sier Børnick-Sørhaug.

Mange lurer på om det er trygt både å leie og leie ut båt, og de fleste henvendelsene til nabobåt handler om forsikringsordningene og om det er trygt å leie ut båten.

– Vi har en avtale med If Skadeforsikring som tilbyr obligatorisk forsikringsdekning. Dekningen er If Skadeforsikrings beste forsikring, kalt «Super båtforsikring», med utvidelser som dekker utleiers økonomiske interesser i utleiesituasjonen. Maksimal erstatning er 700 000 kroner, forteller Børnick-Sørhaug.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer