Ti sommertips: Ta med deg banken på ferie

Publisert 14. juni 2017 /

Av: Danske Bank

Ut å reise i sommer? Det er mange ting du må pakke i kofferten før du reiser. Vi gir deg tipsene for hva du bør huske på for å få bedre kontroll på økonomien i ferien.

1) Ta med banken på ferie

Med mobilen har du alltid banken med deg i lommen. Her finner du flere funksjoner som kan være greit å ha på ferie. Vår valutakalkulator kan regne ut hva beløpet i utenlandsk valuta tilsvarer i norske kroner. Du kan bruke kalkulatoren uten å være innlogget og uten bruk av mobildata – bare husk å oppdater valutakursene før du reiser.

Skulle du ha behov for å sjekke saldo og eventuelt overføre ekstra feriepenger fra sparekonto, kan dette gjøres via overfør i appen. Pengene vil være tilgjengelig med en gang, uansett når du gjør overføringen.

Nå kan du også sperre og bestille nytt kort i mobilbanken. Skulle du oppleve misbruk eller har du forlagt kortet ditt på reise, kan du sperre det midlertidig slik at du enkelt kan oppheve sperren om kortet skulle komme til rette igjen.

Last ned mobilbank-appen og i nettbanken henter du ut servicekoden som du skal bruke for å logge inn . Du finner den under Mobile tjenester.

Her kan du laste ned Mobilbanken:

lastned-apple-wborder
lastned-android-wborder
lastned-windows-wborder

2) Husk forsikringskortet

Flere av våre kundeprogram med kredittkort gir deg reise- og avbestillingsforsikring dersom reisen er betalt med kort eller konto i Danske Bank. Du finner forsikringskortet ditt på hjemmesiden. Vi anbefaler allikevel at du skriver ut forsikringskortet før avreise, slik at du har dette tilgjengelig dersom det skulle skje noe med mobiltelefonen din på reisen.

3) Husk minst to kort på reisen

Ha alltid med mer enn ett kort når du er ute på reise, og oppbevar dem hver for seg. Det er en ekstra sikkerhet om kortet skulle bli frastjålet, mistet eller slutte å virke.

4) Bruk riktig kort

Vi anbefaler at du bruker kredittkort på varekjøp når du er i utlandet. På den måten kan vi hjelpe deg med å få penger tilbake hvis varen har feil eller mangler.
Til uttak i minibank anbefaler vi bruk av debet bankkort.

5) GeoSperre – Unngå kortsvindel

Husk å ta en titt på GeoSperre innstillingene dine i mobilbanken eller nettbanken før du reiser til utlandet. Med GeoSperre kan du sperre kortene dine for netthandel og bruk i de verdensdelene du ikke oppholder deg. Dette vil redusere risikoen for at kortene dine blir misbrukt. Sjekk før avreise at kortene dine er åpne for den verdensdelen du skal reise til.

6) Betal i lokal valuta

Når du handler i utlandet kan du få spørsmål om du vil betale i lokal valuta eller norske kroner. Velg alltid lokal valuta – det gir deg bedre vekslingskurs. Velger du norske kroner er det butikken som setter kursen og handelen kan bli dyrere enn nødvendig.

7) Har du lastet ned Mobil-ID til din smarttelefon?

Mobil-ID genererer engangskoder til bruk i nettbank, mobilbank og brettbank. Med Mobil-ID slipper du å ta med kodebrikken på ferie, og du kan allikevel betale regninger eller sende melding til banken i nettbank og mobilbank.
Slik kommer du i gang:
1. Bestill Mobil-ID i nettbanken under menyen Mobile tjenester
2. Last ned Mobil-ID-appen til din telefon
3. Aktiver Mobil-ID innen 20 minutter.
4. Oppdater «Mobilbank»-appen din slik at den blir kompatibel med Mobil-ID
Husk å velge «Danske Bank Mobil-ID» neste gang du skal benytte engangskode fra Mobil-ID.

Her kan du laste ned Mobil-ID:

lastned-apple-wborder
lastned-android-wborder

8) Sjekk regninger til forfall

Det kan være greit å godkjenne mottatte eFaktura og papirfaktura som har forfall mens du er på reise, slik at du slipper å bruke tid på dette når du har ferie. Sjekk også fremtidige trekk på kontoen din, som regninger, AvtaleGiro og andre faste oppdrag, slik at ditt feriebudsjett kan justeres i henhold til dette.

9) Cashback i hele verden

Har du 365 kredittkort, får du Cashback i hele verden. Du får 3,65% Cashback når du fyller hos Esso, og 2% på øvrige bensinstasjoner.

10) Fordeler ved kundeprogram

Har du kundeprogrammet UNG med kredittkort, har du reise- og avbestillingsforsikring. Se vilkår her.

Har du kundeprogrammet GOLD, har du tilgang på Reise- og avbestillingsforsikring, ID-tyverisikring, Bagasje- og nøkkelservice, 10% hos Hertz bilutleie. Se alle fordelene her.

Har du kundeprogrammet Platinum, har du tilgang på Concierge Service, Priority Pass, ID-tyveriforsikring, Platinum reise- og avbestillingsforsikring, Id-tyverisikring, Bagasje- og nøkkelservice og 10% rabatt hos Hertz bilutleie. Se alle fordelene her.
Kommentarer

There are no comments

Legg inn kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Flere artikler


Tips og råd til din bedrift

Generasjonsskifte – planlegg med hjertet

Av: Author Image Danske Bank

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Les mer
Makronytt

Markedsturbulens, men ingen alvorlig krise

Av: Author Image Danske Bank

Alle regionale aksjemarkeder og sektorer ble rammet med kursfall de siste dagene, og i de fleste utviklede økonomier er avkastningen for i år betraktelig redusert.

Les mer
Smarte vaner

Derfor er sparing så vanskelig

Av: Author Image Danske Bank

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen. 

Les mer